ommen ook in 2016 deelnemer nl doet

Ook voor vrijwilligersorganisaties in de gemeente Ommen is dit weer een mooie kans om, gesteund door een landelijke campagne, een aantal nuttige en leuke klussen aan te melden om zo nieuwe vrijwilligers een kijkje in de keuken te gunnen en enthousiast te maken voor hun activiteiten. Dus moet de speeltuin opgeknapt worden of het buurthuis geschilderd, wil je ouderen of gehandicapten een dagje uit aanbieden, heb je ideeën voor een gezellige high tea en een zangmiddag of wil je het buitenterrein eens lekker aanpakken en zomerklaar maken? Meld dan je klus aan via www.nldoet.nl. Maak een mooie omschrijving en laat iedereen weten dat er bij jouw organisatie werk aan de winkel is op 11 en 12 maart 2016.

Als je jouw klus tijdig aanmeldt kan je een financiële bijdrage van maximaal €400,00 ontvangen van het Oranje Fonds. Let op, de aanvraag van de klus moet voldoen aan een aantal voorwaarden en het digitale aanvraagformulier voor deze bijdrage moet uiterlijk 25 januari 2016 binnen zijn bij het Oranjefonds. Er is een beperkt budget beschikbaar, dus op is op.

Uitgelezen kans
Vooral voor organisaties die op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers is dit een uitgelezen kans. Door op 11 en 12 maart 2016 jouw organisatie open te stellen voor het publiek, kunnen nieuwe vrijwilligers spontaan even rondkijken, sfeer proeven, helpen en ervaren wat vrijwilligerswerk is en hoeveel voldoening het geeft. Ook als je klussen hebt liggen waar je maar niet aan toekomt of die niet (alleen) door eigen vrijwilligers geklaard kunnen worden, is aanmelden van de activiteit een prima stap.

In 2015 was ‘NL DOET, Ommen doet mee!’ opnieuw een groot succes. Op 28 locaties werd enthousiast geklust. Dat heeft een aantal zo enthousiast gemaakt, dat zij voor de komende editie al klussen op de website geplaatst hebben. Volg hun goede voorbeeld en meld jouw klus aan op www.nldoet.nl

NL DOET kan jouw organisatie veel opleveren:
– vrijwilligers voor een dag…. de klus is geklaard!
– publiciteit
– nieuwe vrijwilligers voor de toekomst
– een financiële bijdrage

Informatie
Op www.nldoet.nl vind alle nodige ondersteunende informatie, zoals de voorwaarden voor de financiële bijdrage, een stappenplan, tips en ideeën voor een leuke klus, een beschrijving van het promotiepakket en downloadbare folders, logo’s en posters.

Natuurlijk kan je voor advies, meedenken en ondersteuning ook terecht bij het Vrijwilligerssteunpunt Ommen, intermediair voor NL DOET. Zij helpen je graag verder. Het Vrijwilligerssteunpunt is gevestigd in het gemeentehuis in Ommen aan de Chevalleraustraat 2 en bereikbaar via 14 0529, vrijwilligerssteunpunt@ommen.nl en www.vrijwilligerssteunpuntommen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.