Home / archiefcentraal / nostalgisch vechtdal voorbrug in de winter

nostalgisch vechtdal voorbrug in de winter

Een winters plaatje van de Voorbrug in Ommen in 1905 met links de in 1893 gebouwde kazerne van de Koninklijke Marechaussee. Vanaf eind 1600 stond op deze plek al een logement met de naam De Roskam, die ca. 1842 wijzigde in De Koppelpaarden. Na het vertrek van de marechaussee in 1925 werd het pand gesplitst. Aan de ene kant vestigde zich kapsalon Beijer en aan de andere kant van het pand fotograaf Terra. Rechts op deze afbeelding uit het fotoarchief van de Gemeente Ommen, zien we de stalhouderij van Hotel De Zon. Links van de boom voor Hotel De Zon zien we in de verte nog het Kantongerechtsgebouw op de Markt. De geschiedenis van de Voorbrug is in twee uitgebreide artikelen van Harry Woertink, aangevuld met uniek fotomateriaal, te lezen en te zien op www.oudommen.nl

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.