nieuw voorstel voor aanpak hessenweg

Het gedeelte tussen de Kranenburgweg en Ankummerdijk/Cubbingesteeg wordt afgewaardeerd, omdat de verkeersstroom verschuift naar het nieuwe tracé. De huidige N340 wordt op dit gedeelte een erftoegangsweg, wat betekent dat de snelheid naar maximaal 60 km/u gaat en de weg smaller wordt. De noordelijke parallelweg verdwijnt en de zuidelijke parallelweg wordt een fietspad. Onder het spoor door komt een tunnel voor fietsers.

De weg tussen de Ankummerdijk en Varsen blijft bestaan, maar krijgt een aantal aanpassingen. Zo wordt de zuidelijke parallelweg vanaf de Cubbingesteeg naar de Engellandweg verbreed en voorzien van fietsstroken. De parallelweg bij basisschool Sjaloom wordt verschoven richting de N340 en het aantal rechtdoorgaande banen bij Koesteeg/Dedemsweg wordt uitgebreid van één naar twee. De verkeerslichten worden hierop aangepast.

Aansluiting Welsummerweg
Aan de andere kant van kruispunt Koesteeg/Dedemsweg vervalt de aansluiting Welsummerweg. Hiervoor in de plaats komt een fietsoversteek met een middengeleider, waardoor fietsers in twee keer de N340 veiliger oversteken. Het aantal rechtdoorgaande banen ter plaatse van het kruispunt Oudleusen-west wordt uitgebreid van één naar twee. De verkeerslichten worden hierop aangepast. Het kruispunt Oudleusen-oost verandert niet.

Bij het kruispunt Maneweg worden eveneens middengeleiders aangebracht. Daarnaast komt een fietsoversteek met wachtmogelijkheid ter plaatse van de middengeleider. De aansluiting Stouweweg vervalt. Ook hier komt een fietsoversteek met een middengeleider, net als bij het kruispunt Hessenweg-west.

Geluidsreducerend asfalt
Groot onderhoud wordt uitgevoerd op het hele tracé tussen Ankummerdijk en Varsen. Hier komt geluidsreducerend asfalt. Alle huisaansluitingen tussen Ankummerdijk/Cubbingesteeg en Varsen worden alleen aangesloten op de parallelweg. Diverse doorsteken verdwijnen. Uit de onderzoeken blijkt dat het niet nodig is om het huidige kruispunt Varsen aan te pakken. Tot 2033 kan de huidige aansluiting het verkeer aan en komt de doorstroming niet in het geding.

Als alles volgens plan verloopt neemt de provincie in de loop van 2016 een besluit over de Hessenweg. Eind 2017 zouden de werkzaamheden starten die vervolgens eind 2023 afgerond worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.