Home / archiefcentraal / muur cichoreifabriek dalfsen toch tegen de vlakte

muur cichoreifabriek dalfsen toch tegen de vlakte

Na het verwijderen van het binnenblad van de muur blijkt dat de muur aan de binnenzijde in veel slechtere staat is dan aanvankelijk gedacht. Op diverse plaatsen, zoals rondom de kozijnen, is aan de binnenzijde halfsteens metselwerk aangebracht. Dit metselwerk heeft weinig verband met de rest van de muur en het is mogelijk dat er stukken metselwerk uit de muur kunnen vallen, bij bijvoorbeeld het vervangen van de kozijnen. Daarnaast is aan de binnenzijde van de gevel te zien dat slechts ongeveer 40% van de gevel origineel metselwerk is.

Het college heeft besloten om, vanwege de zeer slechte conditie, de gevel af te breken. Het college gaat er vanuit dat de oude muur wel zoveel mogelijk in oude staat hersteld zal worden, zodat deze onderdeel kan zijn van het nog nieuw te bouwen pand in het Waterfront.

In 2008 is met succes actie gevoerd om de oude Chicoreifabriek te behouden voor het Waterfront. De betrokkenen bij deze actie, waaronder de Historische Kring en de actiegroep ‘Behoud van de Chicoreifabriek in Dalfsen’, zijn inmiddels in een persoonlijk gesprek door wethouder Ruud van Leeuwen op de hoogte gesteld. Beide partijen hebben begrip voor het besluit. Anton en Miny Schrijver van de actiegroep, zijn verheugd dat de muur in authentieke staat zal worden herbouwd. Zij hebben in het gemeentebestuur het volste vertrouwen uitgesproken, net als de Historische Kring Dalfsen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.