Home / Carrousels / meer zorgverzekering voor minder geld in dalfsen

meer zorgverzekering voor minder geld in dalfsen

Naast de basisverzekering maakt men een keuze uit drie aanvullende pakketten. Pakket 1 is met name geschikt voor wie gezond is en goed verzekerd wil zijn. Pakket 2 is met name geschikt voor gezonde gezinnen met kinderen. En pakket 3 is met name geschikt voor chronisch zieken en mensen met een beperking. Naast de drie pakketten is er keuze tussen twee niveaus van tandzorg. Inwoners kunnen dus zelf een verzekering kiezen dat het beste bij de persoonlijke situatie past.

De gemeente Dalfsen wil haar inwoners stimuleren zich goed te verzekeren met een basis en diverse aanvullende pakketten. Deelname aan de Collectieve Zorgverzekering voor Minima is inkomensafhankelijk. De gemeente draagt bij in de premie voor de aanvullende verzekering ter grootte van €10 (pakket 1), €15 (pakket 2) en €20 (pakket 3) per maand. De gemeente Dalfsen realiseert hiermee een compensatie voor mensen met een laag inkomen. Door een gemeentelijke bijdrage in de premie te bieden zorgt de gemeente voor een financieel aantrekkelijk pakket.

Wijzigingen bijzondere bijstand
Bij buitengewone noodzakelijke kosten, die niet zelf bekostigd kunnen worden, is het onder voorwaarden mogelijk om bijzondere bijstand aan te vragen. Momenteel vergoedt de gemeente Dalfsen ook specifieke medische kosten zoals een bril en fysiotherapie. Door de nieuwe Collectieve
Zorgverzekering voor Minima vindt er een wijziging plaats in de medische kosten voor de bijzondere bijstand. Voor bepaalde kostensoorten zal geen bijzondere bijstand meer worden verstrekt. Met ingang van 2017 komen twee regelingen te vervallen. Dit zijn de Regeling Chronische zieken en gehandicapten en de Tegemoetkoming Premie in de aanvullende zorgverzekering. Goed verzekeren is daarom van belang, indien nodig met een aanvullend pakket.

Op www.dalfsen.nl/zorgverzekeringminima staat meer informatie over de Collectieve Zorgverzekering Minima van Zilveren Kruis. Op www.gezondverzekerd.nl kunnen huidige verzekeringspremies vergeleken worden met het aanbod van Zilveren Kruis. Daarbij bepaalt de verzekerde zelf welke zorg het beste bij de persoonlijke situatie past.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.