medailleregen voor de stokvisdennen

De deelnemers van Overijssel en Gelderland startten steeds in dezelfde wedstrijd, maar kregen hun eigen medailles, met een geel-blauw lint voor Gelderland en een wit-rood lint voor Overijssel. Voor de Stokvisdennen deden leden uit beide provincies mee. De jongste categorie was die van de D-pupillen. Mijntje van Leussen haalde hier na drie ronden goud bij de meisjes, ondanks een misverstand over waar de race na de loze ronde begon, en Owen Ganzeboer zilver bij de jongens.

Bij de C-pupillen was er na vijf ronden goud voor Niels Wennemars en zilver voor Britt Bijker. De B-pupillen reden zes ronden en hier ging het goud naar Loek van Vilsteren, het zilver naar Donald Stappenbelt, Joop van Leur werd vijfde en Mendy Pasman zevende. Al deze rijders kwamen uit voor Overijssel. Mats ten Cate won brons voor Gelderland bij de B-pupillen. De negen ronden bij de jongens A-pupillen leverde Mees Hulst zilver op, Joep Wennemars eindigde als vierde en Niels Meijer kwam als zevende over de streep. Ook zij voor Overijssel, net als de Stefan Westenbroek, goud bij de C-junioren, en Sybren Kemper, negende in deze categorie, die twaalf ronden moest rijden.

De B- en A-junioren kwamen uit bij de senioren en daar hebben B-junioren Hermen Velthuis en Mart Koggel zich kranig geweerd door in de wedstrijd over 65 ronden vele ronden samen op te trekken, wat ze een 26ste en 27ste plaats in de wedstrijd opleverde. A-junior Loes Adegeest werd helaas in ronde twee van de 35 onderuit geschaatst, wat resulteerde in een kletsnat pak en een onoverbrugbare afstand tot de kopgroep, die al weg was gereden. Zij haalde toch nog het brons binnen bij de dames, met een ronde voorsprong op het peloton. Het goud bij de dames was voor neo-senior Chantal Hendriks, zij won in dezelfde wedstrijd de sprint van de kopgroep, met zelfs twee ronden voorsprong op het peloton.

Uiteraard reed veteraan Erben Wennemars bij de heren senioren en niet bij de masters. Hij zette met een kopgroep van drie alle ‘jonkies’ op een ronde en sprintte naar goud in de eindsprint, 23 jaar nadat hij dit kampioenschap eerder al een keer gewonnen had. Elwin Hulsink was vierde voor Overijssel, Teunis Westerbroek zevende voor Gelderland. Het laatste zilver was voor Arno Broekhuis, Gelderlander, bij de masters.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.