marienberg in pover duel langs drienerlo

Mariënberg heeft dit weekend met 1-3 gewonnen van Drienerlo en niet op de allerminste manier. Onze man langs de lijn, Alfred Dorgelo maakte een mooi verslag van de wedstrijd:

Je vergeet soms wel eens dat ons eerste elftal inmiddels aan een indrukwekkende serie bezig is. Eentje die na volgende week in ieder geval stopt voor enkele weken aangezien de winterstop zich aandient. Misschien voor het elftal van trainer Hans Pullen komt de noodzakelijke onderbreking op een verkeerd moment.

Aan de andere kant kunnen kleine pijntjes van diverse basisspelers na de thuiswedstrijd tegen Zelos wel rustig herstellen en kunnen geblesseerde spelers langzaam weer met de bal gaan trainen. Want Mariënberg is reeds negen duels ongeslagen. 7 winstpartijen en 2 gelijke spelen. Drienerlo werd tevens aan de zegekar gebonden. Het ging niet gepaard met fantastisch voetbal maar een kniesoor die daar op let, de 1-3 zege was een wapenfeit waardoor je vrolijk afgelopen zaterdag Enschede verliet.

Het was koud en winderig op het sportcomplex van de Universiteit. Aan de kant stond de plaaggeest van het vorige seizoen, Gabi Maduro, langs de zijlijn. Hij bediende nu de knopjes van de muziekinstallatie in plaats van onze verdedigers het lastig te maken. Hij had nog wel een mooi gedicht voor de selectie gemaakt waarin vlagger Wim Doek een hoofdrol vertolkte, nogmaals dank voor het geweldige proza…..Deze wordt zeker ingelijst.

Dan de wedstrijd. Pullen begon met dezelfde elf als vorige week tegen Lemele. De kater huisde lang op het Westerpark maar de vlag hing niet halfstok, er zijn ergere dingen op deze aardkloot, maar voetbal is toch best wel heel belangrijk twee keer drie kwartier. De wedstrijd, nu wel. In de eerste twintig minuten gebeurde niet veel. Al had Drienerlo wel meteen op een 1-0 voorsprong kunnen komen. Gelukkig ging de bal langs de goede kant van de paal. Een mooie pass van Ruud Woelderink werd door Rolf Hofsink na een klein half uurtje gepromoveerd tot doelpunt. Rolf toucheerde het leder ineens uit de lucht en wist ‘m langs de voorzitter van Drienerlo te schieten, 0-1. Verder viel er niet veel te noteren en gingen wij aan de koffie met pepernoten.

Na rust had Mariënberg snel op de 0-2 kunnen komen. Met meer geluk dan wijsheid (wel leuk op de UT, waarvan akte) , voorkwam de preses van Drienerlo opnieuw een grotere achterstand. Op het bekeken lobje van Rolf Hofsink na een wereldpass van Arjan Breukelman had de beste man echter geen verweer en de 0-2 hing tegen de touwen. Roy Doek verzuimde vervolgens om de veilige 0-3 aan te tekenen, weer lag die dekselse keeper succes in de weg. Mariënberg maakte het zichzelf weer lastig, de geschiedenis herhaalde zich. Niet alleen die van vorige week maar ook van de laatste ontmoeting in Enschede tussen Drienerlo en Mariënberg. Onoplettenheid in de roodzwarte defensie bezorgde Drienerlo de aanslutingstreffer, 1-2.

Even was er paniek echter was Jochem Mjyer nergens te bekennen. Roy Lotterman bracht twintig minuten voor tijd weer rust in het elftal. Hij schoot net buiten de zestien met zijn linkerbeen heel fraai de 1-3 tegen het bollende net….De marge was weer twee…. Verder hield Jelle Brinks knap de zeker lijkende 2-3 magistraal tegen…..Na negentig koude minuten met wel drie mooie goals vond scheidsrechter Compagner het genoeg geweest. Hij floot af. Mariënberg haalde weer eens de geliefde eindstand van 1-3 binnen. 

Dat stemt zeer tevreden. Mariënberg nestelt zich in top drie. Volgende week de laatste wedstrijd van 2015. Thuis wacht het onbekende Zelos uut Zelhem. Wij struinen deze week het internet maar weer eens af voor een nieuwe editie van (her)ontdek je voetbalplekje…Dus jullie zijn reeds gewaarschuwd. Ik gok nu al op het tiende achtereenvolgende duel wat niet verloren zal gaan. Ik gok zelfs op de achtste overwinning. Durf te dromen……Die gaat gaat zaterdag weer komen.
(AD)

Opstelling: Jelle Brinks, Patrick Drenthen, Ruud Buitenhuis, Michael Zweers, Ruud Woelderink, Niek Noeverman, Bertin Veurink (75. Stefan Lok), Roy Doek, Roy Lotterman (88. Jarnick Lotterman), Arjan Breukelman, Rolf Hofsink (80. Edwin Hofsink)
Man v/d Wedstrijd : Roy Lotterman!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.