loonbedrijf koonstra sponsort pink ribbon met roze balen

Een groot contrast met alle stoere tractors en aanhangers is een machine die gebruikt wordt voor het in plastic folie wikkelen van grote grasbalen. Normaal gesproken is die voorzien van lichtgroen gekleurde rollen folie, maar op deze wikkelaar zijn twee felroze rollen folie gestoken. Behoorlijk opvallend. Naast de wagen staan drie grote, knalroze grasbalen gestapeld.

Pink Ribbon
“We hoorden via onze vertegenwoordiger dat VisscherHolland dit roze folie verkoopt en dat een deel van de opbrengst naar Pink Ribbon gaat, ten gunste van meer onderzoek naar borstkanker”, vertelt Harry. “En dat vonden wij een mooi gebaar waar we zelf ook graag aan meedoen. Normaal gaat van elke rol folie drie euro naar Pink Ribbon. De fabrikant, Visscher Holland en de loonwerker doneren elk 1 euro. Om deze actie extra te ondersteunen vond ik het een mooi gebaar om naar aanleiding van onze open dag bij de eerste pallet deze 3 euro aan te vullen tot 10 euro.” Anita knikt instemmend. “We hebben besloten dat we in principe aankomend seizoen starten met deze roze folie”, legt ze uit. “Tenzij onze klanten specifiek om groen vragen. Wij vonden dit een mooie gelegenheid om draagvlak te creëren voor de roze balen.” De eerste klant heeft al aangegeven aankomend seizoen alleen maar roze balen te willen hebben.

De banner bij de gewikkelde balen waait bijna om en wordt net op tijd tegengehouden door een groepje jonge werknemers van Koonstra. Ze vinden het prima om met dat roze spul te gaan werken. “Eerst keken we er wel een beetje raar tegenaan natuurlijk”, lacht Perry Compagner. Om er dan met een serieus gezicht aan toe te voegen: “maar ik vind het hartstikke goed dat dit gedaan wordt. Iedereen kent denk ik wel iemand met die ziekte. Mijn tante heeft het zelfs twee keer gehad.”

Veiligheid voorop
Harry laat terloops ook nog even zijn nieuwe ’trekkerbumper’ zien. Deze bumper kan in de fronthef van de trekker gemonteerd worden waardoor de verkeersveiligheid van tractoren enorm toeneemt. “Als zo’n grote trekker met die enorme wielen bij een aanrijding betrokken raakt, is de kans groot dat de voorwielen van de trekker op het andere voertuig rijden”, wijst hij. “Deze bumper voorkomt dat.” Dat veiligheid hoog in het vaandel staat bij de Koonstra’s mag duidelijk zijn. Op de tractoren en aanhangers zijn stickers aangebracht met de tekst “Zie je mij, zie ik jou” en alle kinderen krijgen op de open dag een felgeel reflecterend veiligheidshesje.

Gaan we dit jaar bij alle agrarische- en manegebedrijven stapels roze balen zien? Harry hoopt van wel. “Ja dat zou mooi zijn natuurlijk he! En dat de mensen dan ook weten waar het voor is. Een deel van de opbrengst gaat naar Pink Ribbon, dat is toch prachtig!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.