Home / archiefcentraal / lindeboom wint open dalfser 5 ball kampioenschap

lindeboom wint open dalfser 5 ball kampioenschap

 Jan Lindeboom heeft dinsdag het open Dalfser 5 Ball kampioenschap gewonnen. Het onderstaande verslag is van DalfsenNet, de foto’s zijn van Johan Bokma.

Gistermiddag is in de Trefkoele+ met veel inzet en enthousiasme gestreden om het tweede open 5 Ball kampioenschap van Dalfsen. Een spelsoort die niet te vergelijken is met het door velen gespeelde libre, maar juist ook voor minder getalenteerde biljarters een leuk gezelschap spel is. Om precies op 51 punten per set uit te komen moest goed worden geteld. Omdat de ballen verschillende waardes hebben, 1-2 -4 en 6, moest naar de juiste carambole worden gezocht om die eindstand te kunnen halen. Maximaal te behalen score per beurt is 13 en minimaal 3. Hier en daar zag je ook al enkele elementen van het snookeren opduiken.

Naast leden van de biljartclub “De Trefkoele” deden in de voorrondes ook vooral jonge medewerkers van de Trefkoele+ mee en enkele buurtbiljarters die na afloop vonden dat ze een gezellig en goed verzorgd toernooi hadden gespeeld. In twee poules werd gestreden om de finale plaatsen. In poule A was Jannes Pot, winnaar van vorig jaar, de onbetwiste winnaar. Hij won van al zijn tegenstanders. Goede tweede werd Joop van Eldik. Ook hij behoorde vorig jaar tot de winnaars. In de B poule was het veel spannender. Jan Lindeboom werd winnaar van deze poule. Maar zijn tegenstanders hadden evenveel wedstrijdpunten en gewonnen sets. Uiteindelijk moest het aantal beurten uitmaken wie door ging naar de finale. Naast Jan Lindeboom werd dat Rein Smit met slechts één beurt meer.

De halve finale werd gespeeld door Jannes Pot en Rein Smit. Na drie spannende sets mocht Rein Smit zich opmaken voor de finale. In de andere halve finale wist Jan Lindeboom Joop van Eldik uit te schakelen. In de finale was het Jan Lindeboom die in twee sets Rein Smit naar de tweede plaats verwees. De kleine finale werd gewonnen door Jannes Pot. Al met al een mooi toernooi wat in een prettige sfeer prima verliep mede door de goede organisatie

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.