korfballers dommerdieck niet opgewassen tegen friezen

De wedstrijd begon nog goed voor d’Ommerdieck, al in de eerste minuut opende Gerja Eijkenaar de score. Maar NQL sloeg hard terug en scoorde vrij snel achter elkaar driemaal. Hierop antwoordde Martin Alteveer met een doelpunt uit een kleine kans. Maar NQL bleek te sterk en scoorde nog twee keer: 2-5. Robert Batterink tekende met een afstandsschot voor de 3-5. NQL scoorde, daarna schoot Stefan van Veldhuizen raak vanuit een doorloopbal 4-6. d´Ommerdieck had pech, omdat er een paar keer de bal weer uit de korf rolde. Maar NQL ging door in hoog speltempo en scoorde tweemaal, waarna Martin Alteveer een strafworp raak schoot. De laatste twee doelpunten voor rust waren weer van NQL. De stand halverwege was 5-10.

In de tweede helft opende NQL weer sterk door tweemaal te scoren, waarna Gerja Eijkenaar nogmaals een afstandsschot raak schoot: 6-12. NQL kreeg de kans om drie maal te scoren. Voor de derde maal wist Gerja Eijkenaar raak te schieten. Zij scoorde ditmaal via een doorloopbal. Na 7-16 kregen Robert Batterink en Martin Alteveer de kans om te scoren: 9-16. Maar NQL antwoordde weer direct, 9-17. Het tiende doelpunt werd gemaakt door Carla Aalbers en gelijk daarna kwam het antwoord van NQL: 10-18 Martin Alteveer maakte zijn vierde doelpunt, na 11-20 benutte Miranda Huzen een strafworp en het laatste doelpunt werd gemaakt door NQL: 12-21.

Doelpuntenmakers:
Martin Alteveer 4x
Gerja Eijkenaar 3x
Robert Batterink 2x
Stefan van Veldhuizen
Carla Aalbers
Miranda Huzen

Zaterdag 19 december speelt d’Ommerdieck in Houtigehage in sporthal Dunoard tegen TFS 1. Aanvang 20.20 uur.