kijk op vechtdal wethouder hans ter keurst

Het is vrijdag 18 december 2015. Gisteravond hadden we de laatste Commissie- en Raadsvergadering van 2015. Voor de meesten van ons was het een lange zit. Er stonden dan ook belangrijke onderwerpen op de agenda: Kindplein West, De Rotbrink en Asielinstroom. Pas ná middernacht viel de hamer dit jaar voor het laatst. Maar niet nadat we afscheid hadden genomen van Gerdinand Nijhuis, fractievoorzitter van D66. 

Vanwege toenemende drukte op zijn werk ziet Gerdinand zich genoodzaakt politiek een stapje terug te doen. Goed voor hem, jammer voor de Raad. Ook jammer voor Ommen, jammer voor het college. Immers, Gerdinand staat midden in de samenleving, is een geboren en getogen Ommer. Koppelt terug, geeft “feedback”. Persoonlijk vind ik het jammer dat ik als wethouder maar heel erg kort met hem heb mogen samenwerken, want Gerdinand is iemand die zorgt dat signalen uit de samenleving op de juiste plekken samenkomen. Iemand die kan verbinden. Ook iemand die zonder omhaal van woorden zegt wat hij bedoeld. En daar houd ik van. Ook iemand met gevoel voor humor, droge humor. Ook daar houd ik van.

Het is vrijdag 18 december 2015. Nog één weekje te gaan en dan vieren we Kerst, ieder op zijn of haar manier. Ik ben met Kerst het liefst thuis met familie en vrienden. Kerst begint bij ons op Kerstavond, eigenlijk al in de vooravond. Stilstaan bij het Kerstverhaal, het verhaal van vrede. Vrede in de wereld die verder weg lijkt dan ooit. Ontelbare brandhaarden, met grote vluchtelingenstromen tot gevolg. Hoe om te gaan met schier eindeloze stromen vluchtelingen. Vluchtelingen die konden rekenen op een warm onthaal in de ene gemeente. Tomaten en vuurwerk in een andere gemeente. Rellen nog zeer recent. En als ik dan terugblik op ons Ommen, dan stel ik vast dat het gemeentebestuur trots moet zijn op haar inwoners, zeker daar waar het het vluchtelingenvraagstuk betreft. Wat dat aangaat stel ik vast dat dit jaar Kerst in Ommen al vroeg is begonnen.

Het is vrijdag 18 december 2015. Nog even en dan is het Kerstavond,ik hoop voor u allemaal dat u Kerst mag vieren. Met familie of vrienden. Een goed, feestelijk en gezellig samenzijn.

Fijne Kerstdagen
Hans ter Keurst
Wethouder Ommen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.