kijk op vechtdal bespiegelingen

Al jaren wordt door het Sociaal en Cultureel Planbureau onderzoek gedaan hoe wij als Nederlanders tegen de samenleving aankijken. Iedere keer is het weer opvallend om te constateren dat het merendeel van de bevolking zichzelf beschouwt als gelukkig tot zeer gelukkig. Maar bijna net zoveel mensen geloven dat het met ons land eerder de slechte dan de goede kant op gaat.

Eigenlijk is het antwoord al jaren: “Met mij gaat het goed met ons gaat het slecht”.

Hoe zou die vraag beantwoord worden als het specifiek over de gemeente Dalfsen zou gaan? Gelukkig weten wij uit allerlei onderzoek dat de cijfers hier nogal wat gunstiger zijn. Mensen waarderen de saamhorigheid in hun buurt. Zijn blij dat het hier veilig wonen is en zijn zeer tevreden met hun woonomgeving. De voorzieningen en een rijk sportief en cultureel verenigingsleven zorgen voor een gunstig beeld.

Afgelopen week kreeg ik onder ogen hoe men tegen het functioneren van de gemeente Dalfsen aankijkt. Met een gemiddelde beoordeling van een 7 is er ruimte voor verbetering maar scoren wij duidelijk beter dan vergelijkbare gemeenten in het land. Ook de manier waarop de politiek hier wordt bedreven wordt als positief ervaren. De bevindingen zou men kunnen samenvatten met: “Met mij gaat het goed met ons gaat het steeds beter”.

Er is veel om trots op te zijn en laten we daar ook bij tijd en wijle van genieten. Zo rond deze tijd van het jaar is daar een mooi moment voor. Heel graag wil ik u het beste wensen voor een fijne kerst en een gelukkig Nieuwjaar.

Maurits von Martels
Wethouder Dalfsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.