Home / archiefcentraal / kerstconcert vilsteren door vocaal ensemble cantabile

kerstconcert vilsteren door vocaal ensemble cantabile

Voor dit kerstconcert heeft Cantabile de uitdaging gezocht in een mix van minder bekende kerstliederen en bekende kerstliederen in een nieuw jasje. Zo zingt het koor een heel oud lied uit het begin van de 16e eeuw, een modern gearrangeerd Stille Nacht en daarnaast een paar Engelse traditionals. En omdat ook de Russisch-orthodoxe kerk prachtige liederen over Kerstmis kent, staan ook twee liederen van Bortniansky en Rachmaninov op het programma. Het koor wordt begeleid door pianiste (en sopraan) Noor Slump-van Duinen. Verschillende koorleden zullen ook solistisch te horen zijn.

Cantabile werd in 2007 in Hattem opgericht door dirigent Herman Haverkort met de bedoeling om uitdagende en boeiende muziek op hoog amateurniveau te zingen. In acht jaar tijd is het koor uitgegroeid tot een invloedrijke muzikale factor in de regio. Onlangs nog behaalde Cantabile de eerste prijs op een korenconcours in Groningen, georganiseerd door de grootste korenbond van Nederland, de NCZB.
Vilsteren is bekend terrein voor Herman Haverkort, want naast dirigent van diverse koren is hij ook 14 jaar voorzitter geweest van de raad van commissarissen van het landgoed. Kijk voor meer informatie over de dirigent en het koor op www.vocaalensemblecantabile.nl

Wandeling
Voorafgaand aan het concert kan je een wandeling maken over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden bij de toegang van het landgoedcentrum aan de Vilsterse Allee 1d in Vilsteren. Na afloop van het concert is het landgoedcentrum geopend voor een gezellige nazit met glühwein bij het knapperende haardvuur.

Dit concert maakt deel uit van de serie landgoedconcerten Vilsteren. De concerten worden aangekondigd in de agenda van www.landgoedvilsteren.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.