Home / archiefcentraal / jongerenwerkers uit heel europa trainen in ommen

jongerenwerkers uit heel europa trainen in ommen

De training werd gegeven in een internationale setting. 34 jongerenwerkers uit Macedonië, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Bulgarije, Griekenland, Slowakije, Polen, Roemenië, Azerbeidzjan, Portugal en Nederland volgden de training. Er vond veel uitwisseling plaats over hoe fondsenwering werkt in elk land en wat de mogelijkheden zijn.

De jongerenwerkers werden gestimuleerd om activiteiten te doen gerelateerd aan fondsenwerving. Eén activiteit bestond uit het werven van fondsen en middelen in Ommen voor stichting Ommen voor Oekraïne. Het resultaat was verbluffend: in totaal werd €108,31 opgehaald en twee auto’s vol met speelgoed, kleding en huishoudelijke producten. Dit werd officieel overhandigd door de groep aan het bestuur van Ommen voor Oekraïne.

Het geld wordt besteed aan het transport van de middelen naar Oekraïne, waar het zal worden uitgedeeld in een weeshuis aan arme kinderen.
De organisatie dankt de internationale groep voor hun inzet en de bevolking van Ommen voor hun gulle giften.

De training en het algehele project worden mogelijk gemaakt door subsidie van het Erasmus+ jeugd programma. Erasmus+ jeugd bevordert de mobiliteit van jongeren en jongerenwerkers in Europa. Jongeren vergroten hun kansen door uitwisselingen en vrijwilligersprojecten. Ook is er subsidie voor de professionele ontwikkeling voor jongerenwerkers en het vergroten van de kwaliteit in het jongerenwerk door trainingen en strategische partnerschappen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.