Home / / in beeld kerstmarkt op landgoed eerde

in beeld kerstmarkt op landgoed eerde

De IGCSE leerlingen van Internationale School Eerde hebben helemaal zelfstandig een Culturele Kerstmarkt georganiseerd. Eerde wil onder leiding van het nieuwe management meer integreren in de lokale gemeenschap, anderzijds willen zij het landgoed vaker openstellen voor de activiteiten. De Culturele Kerstmarkt is een mijlpaal in deze nieuwe benadering.

Voor het vak Travel & Tourism moeten leerlingen geheel zelfstandig een toeristisch evenement organiseren, ze moeten alle verzetten hierbij oefenen. Dit gaat van marketing, veiligheid, bedrijfsplan tot evaluatie en zelf reflectie. Het Cambridge leren is heel erg gericht op de cyclus van evaluatie en zelf reflectie en daar vervolgens leerlingen uittrekken voor de toekomst.

De leerlingen van de 21e eeuw leren niet zozeer enkel feiten als wel een houding. Onderwijs op Eerde sluit hierbij aan. Het organiseren van de Culturele Kerstmarkt was voor de leerlingen van Form 4 een hele klus. Tien leerlingen klaarden samen de klus en brachten het tot een groot succes. 

Ondanks nu en dan wat motregen was het een hartverwarmende avond die werd geopend door Wethouder Ko Scheele. Na zijn indrukwekkende speech, waar hij met name stilstond bij de vluchtelingen en hoe Kasteel Eerde deze had verwelkomd, gaf hij het startsignaal voor een gezellige kerstmarkt. De midwinterhoornblazers gaven daarna op traditionele wijze muzikale opluistering aan een in Dickens stijl opgezette kerstmarkt, die tegen het prachtige decor van Kasteel Eerde een onvergetelijke ervaring was.

Het is vrijwel zeker dat een nieuwe traditie geboren is. Zowel gasten als uitbaters waren razend enthousiast. Het was met name het enthousiasme van de leerlingen dat menig hart veroverde en de gasten deed realiseren dat kerst een nieuw begin is. En dat de jeugd ons aller toekomst is.

Fotograaf Bernard Jans was aanwezig bij de kerstmarkt.

Lees ook

‘Lenteblommen’ toont aan dat lente niet alleen bij de jeugd hoort

OMMEN – Sinds afgelopen donderdag hangt er een bijzonder schilderij, genaamd ‘De Lenteblommen’ bij Brasserie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.