Home / archiefcentraal / hhc eindigt 2015 spectaculair

hhc eindigt 2015 spectaculair

De belangen waren groot vanmiddag in Hardenberg. Nummer vier HHC trof in Kozakken Boys de koploper uit de Topklasse zaterdag en moest zelf winnen om de aansluiting bij de top drie te hervinden. Bij verlies zou Kozakken Boys op tien punten afstand komen en te ver uit zicht raken voor HHC.

In de eerste helft van het duel was HHC de bovenliggende partij al kwamen beide ploegen niet tot veel kansen. De ruststand was daardoor een doelpuntloze 0-0 maar in de tweede helft zou de wedstrijd volledig tot ontbranding komen.

Na rust kwam HHC namelijk al snel op voorsprong toen spits Rob van der Leij in de 48e minuut de bal in het doel knikte. Kort hierna kreeg HHC echter een domper te verwerken toen Ashwin Manuhutu in de 53e minuut zijn tweede gele kaart kreeg en daardoor het veld moest verlaten. HHC restte toen niks anders meer dan de 1-0 voorsprong in ondertal over de streep proberen te trekken.

Kozakken Boys ging hierdoor logischerwijs op jacht naar de gelijkmaker en tot tien minuten voor tijd leek HHC stand te gaan houden. Toen ging het echter alsnog mis voor de Hardenbergers en scoorde Kozakken Boys aanvaller Sherwin Grot de 1-1. Een punt leek na de 1-1 het maximaal haalbare voor HHC maar niets bleek minder waar.

In de 86e minuut was daar ineens weer een geweldige aanval van HHC met spits Van der Leij opnieuw als eindstation: 2-1. In blessuretijd maakte HHC het met z’n tienen zelfs definitief af toen Philip Ties in de 91e minuut op aangeven van Van der Leij de wedstrijd in het slot gooide. Twee minuten later maakte aanvoerder Glenn Kobussen de week voor HHC nóg mooier door de eindstand ook nog op 4-1 te bepalen.

Een mooie middag dus voor HHC dat daarmee de stunt in de KNVB beker een aantal dagen terug een passend vervolg geeft. Het nadert door de overwinning koploper Kozakken Boys tot vier punten en zag ook nummer twee Spakenburg punten verspelen bij Scheveningen. Een fraai einde van het jaar 2015 op voetbalgebied dus voor de Hardenbergers die zichzelf na vandaag ook weer terug hebben gebracht in de titelstrijd van de Topklasse zaterdag. Op zaterdag 16 januari hervat HHC de competitie met een uitwedstrijd tegen GVVV.

Stand bovenin Topklasse zaterdag:
1. Kozakken Boys – 33
2. Spakenburg – 31
3. Katwijk – 29
4. HHC Hardenberg – 29

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.