Home / archiefcentraal / hans bohm te gast bij 30e boertjes schaaktoernooi

hans bohm te gast bij 30e boertjes schaaktoernooi

Wat in 1986 begon als een initiatief van een viertal schaakliefhebbers is in dertig jaar uitgegroeid tot een groot, gezellig schaakevenement: het Boertjes Schaaktoernooi. Niet alleen regionale schaakliefhebbers, maar ook schakers en schaaksters uit de verre regio prijzen het toernooi om zijn laagdrempeligheid, gezelligheid en een ongedwongen sfeer. Tientallen schaakliefhebbers weten inmiddels dat het toernooi op de eerste zaterdag van februari op de schaakkalender staat. Al die dertig jaar heeft makelaardij Boertjes haar naam aan dit unieke evenement verbonden.

Bij de schaaksimultaan van Hans Böhm is plaats voor maximaal dertig schaakliefhebbers die met de zwarte stukken de strijd met Hans Böhm mogen aangaan. Voorafgaand aan de simultaan verzorgt Böhm een bijzondere lezing, waarin hij een aantal schaakanekdotes voordraagt. De aanvang v1an de lezing/simultaan op vrijdagavond 5 februari is 19.15 uur.

Zaterdag
Het Boertjes Schaaktoernooi is traditioneel op zaterdag. Het is een vierkampentoernooi wat betekent dat vier schakers van gelijke sterkte in een onderlinge competitie allemaal een keer tegen elkaar spelen. Hoe meer deelnemers, hoe meer viertallen. Marten Berghuis uit Hoogeveen trok de vorige editie naar zich toe en zal hopelijk zijn titel komen verdedigen.

Met behoud van de oorspronkelijke opzet van het Boertjes Schaaktoernooi streeft de organisatie ernaar vooral recreatieve schakers en clubschakers een prettige schaakdag te bieden en zodoende het plezier in het schaken te stimuleren. Als dat uitmondt tot nieuwe leden voor de vereniging, is dat natuurlijk mooi meegenomen, beaamt de organisatie. De schaakvereniging Kijk Uit Balkbrug stelt zich uiteraard open voor nieuwe schakers.

Op 6 februari staan vanaf 9.00 uur de deuren open en staat de organisatie klaar om de schaakenthousiastelingen te ontvangen. Het officiële begin van het toernooi ligt rond de klok van kwart voor tien, wanneer burgemeester Snijders de eerste zet doet.

Neem voor meer informatie en opgave contact op met G. Menkveld via 0523-611366 of boertjesschaaktoernooi@hotmail.com.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.