glazen huis geplaatst op kerkplein dalfsen

Dj Erik van den Berg en Jan Willem Hoorn willen gedurende drie dagen en twee nachten zoveel mogelijk geld binnenhalen voor Stichting Make-A-Wish NL en de commissie van Ondernemend Dalfsen heeft allerlei activiteiten georganiseerd om dit evenement groots neer te zetten.

Donderdag wordt ook de schaatsbaan opgebouwd in het centrum, zodat schaatsliefhebbers op vrijdag 11 en zaterdag 12 december kunnen schaatsen. Daarbij zijn nog allerlei andere acties en optredens te verwachten voor Make-A-Wish. “Want wie wil nou niet een allerliefste wens laten uitkomen van kinderen met een levensbedreigende ziekte?”, laat de commissie van Ondernemend Dalfsen weten. Miranda Brandsema, Jeannet Knoll, Monique Snijder en Barbera van Nieuwenhuizen hopen dat het dorp drie dagen lang volstroomt.

Ingrediënten
Op vrijdag 11 december wordt het Dalfser Kerstfestijn georganiseerd met alle ingrediënten van de voorgaande jaren: Kerstmarkt in het centrum en een kerstmarkt bij de Rooms-katholieke kerk, de winkels blijven open tot 22.00 uur en de arrenslee rijdt rondjes. De kerstman is aanwezig en er is een springkussen voor de kinderen. Maar ook: een gratis suikerspin, levende kerststal, ganzenstoet en optredens van de Stuwzangers, Just For Fun, Akousate, Country Line Dancers en midwinterhoornblazers. En alles is te volgen via Vechtdal FM, want er lopen reporters rond om iets van de sfeer te delen.

“Maar natuurlijk hopen we dat iedereen zelf even komt voor de gezelligheid en het samenzijn of om te doneren. Misschien kunnen (sport)verenigingen, bedrijven en scholen zelf een eigen actie bedenken dat een bedrag oplevert voor Make-A-Wish!”, zeggen de commissieleden enthousiast. Vrijdag zal ook de Lampionnenoptocht, in samenwerking met de Oranjevereniging, worden gehouden en kunnen bezoekers veel leuke prijzen winnen bij het Rad van Avontuur. Alle winnaars krijgen op vrijdagavond 21.00 uur en zaterdag 18.00 uur de prijzen uitgereikt, geschonken door leden van Ondernemend Dalfsen.

Eindfeest
Ook op zaterdag is er van alles te doen. De gezamenlijke horeca is drie dagen aanwezig in de feesttent op het Kerkplein en biedt zaterdag voor €7,50 een stampotmaaltijd aan waarvoor je je kan opgeven via roepel@hofvandalfsen.nl. Een deel van de opbrengst is voor Make-A-Wish. Om 20.00 uur mogen de dj’s het Glazen Huis verlaten en wordt het bedrag bekend gemaakt. Daarna volgt nog een spetterend eindfeest! Neem voor meer informatie contact op met: info@ondernemenddalfsen.nl.

Fotograaf Johan Bokma nam dinsdag vast even een kijkje in het dorp.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.