Home / archiefcentraal / gemeente dalfsen stopt met meldpunt armoede anoniem

gemeente dalfsen stopt met meldpunt armoede anoniem

Een beter alternatief voor het meldpunt ziet het college in de Sociale Kern Teams (SKT’s) die Dalfsen sinds 2015 kent. De professionals werken op verschillende vakgebieden samen binnen de SKT’s. Zij vervullen juist een belangrijke signaleringsfunctie als het gaat om het opsporen en doorspelen van signalen over kwetsbare inwoners met onder andere problemen van financiële aard. Het college acht het zinvol om de samenwerking vooral in dit kader te versterken.

De gemeenteraad van Dalfsen heeft in mei 2012 het Beleidsplan schuldhulpverleningsbeleid vastgesteld. Daarbij is speciale aandacht gevraagd voor het opsporen van (verborgen) armoede door het inrichten van een meldpunt waar burgers anonieme meldingen kunnen doen over zichzelf, maar ook over inwoners in kwetsbare financiële situaties. Destijds zijn tussen de gemeente en Carinova afspraken gemaakt over het beheer van dit meldpunt, die later met Stichting De Kern zijn voortgezet.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.