Home / archiefcentraal / frusterende middag voor asc62

frusterende middag voor asc62

In het begin van de wedstrijd gebeurde er weinig voor beide doelen en het duurde tot halverwege de eerste helft voordat de eerste kans genoteerd kon worden, deze was echter wel meteen raak. ASC’62 leed slordig balverlies op het middenveld waarna IJVV er via de tegenaanval goed uit kwam. De spits van de thuisploeg, Lenhard de Velde, was het eindstation van deze succesvolle counter en schoof met zijn linker de bal in het doel: 1-0.

ASC’62 nam na deze openingstreffer het heft in handen. Het kreeg vervolgens goede kansen om de stand nog voor de theepauze gelijk te trekken maar liet deze onbenut. Het initiatief had de ploeg uit Dalfsen echter genomen en dit zette zich na de rust door in de tweede helft.

In het tweede bedrijf was ASC’62 namelijk de ploeg dat het spel dicteerde en door deze dadendrang van de bezoekers uit Dalfsen kwam IJVV er verrassend genoeg voetballend niet meer aan te pas. Net als in de eerste helft liet ASC’62 echter na om de kansen die het had te benutten en kon IJVV zodoende stand houden. Een paar minuten voor het einde kwam ASC’62 alsnog op 1-1, al had het hiervoor wel de hulp van IJVV en de scheidsrechter nodig.

Een voorzet van ASC’62 in de 86e minuut stuiterde ietwat ongelukkig tegen een arm van een verdediger van IJVV aan. Ondanks dat het wat zwaar bestraft was kende de scheidsrechter geen genade met de thuisploeg en legde de bal op de stip. Chiel Pasman schoot vervolgens vanaf elf meter de gelijkmaker binnen die op basis van het spelbeeld dik verdiend genoemd mocht worden.

Vervolgens brak de blessuretijd aan en volgden voor ASC’62 een paar hele vervelende minuten. De ploeg uit Dalfsen was de betere vandaag en had het meeste recht op de volle drie punten. IJVV kreeg deze echter en ook nu speelde de scheidsrechter een dubieuze rol. Voor de tweede keer vanmiddag ging IJVV er succesvol vandoor na slordig balverlies aan de kant van ASC’62. IJVV-spits Lenhard de Velde was voor de tweede maal het eindstation van een IJVV-counter al ging hier een duidelijke buitenspelsituatie aan vooraf.

De scheidsrechter wuifde dit echter weg tot frustratie van alles en iedereen aan de kant van ASC’62. In plaats van een dik verdiend en zwaarbevochten punt moesten de bezoekers uit Dalfsen dus met lege handen huiswaarts keren. Uiteindelijk dus een frustrerende middag voor ASC’62 dat echter lang genoeg de tijd heeft om hiervan te herstellen. Het is winterstop voor ASC’62 dat de competitie pas na de jaarwisseling weer hervat. Het speelt dan op 23 januari thuis tegen DZC’68.

Lees ook

Vilsteren hoeft (nog) niet naar Bentelo

BENTELO – Het programma in klasse 5A van het zondagvoetbal afdeling Oost verordonneerde de mannen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.