dalfser muziekavond in het oude station

– DECODE: een nieuwe, verfrissende, jonge band, bestaand uit vier leden, met als stijl popmuziek, door middel van zowel eigen werk als covers. Inmiddels op zoek naar een vaste pianist, maar ook zonder weten bandleden Carlijn van den Belt (17, singer-Songwriter), Youri Koggel (17, drums), Maarten Dispa (18, gitaar), Wouter van der Maden (20, basgitaar), zich al prima te redden op het podium. Na de presentatie van hun eerste eigen nummer ‘Blue Rain’ op 6 juni tijdens de voorrondes van ‘Kunstbende’ in Hedon Zwolle, is het hek helemaal van de dam. Dat optreden was volgens de dame en heren van Decode een zeer bijzondere ervaring. Na nog meer repeteren zijn ze helemaal klaar om de podia in de regio te bestormen. Kortom, een band waar we nog veel van gaan horen en zien!

– Mississippi Backporch: Youri Koggel (percussie) en Cigarbox Henri vormen deze tweemansformatie, maar worden speciaal voor deze gelegenheid versterkt met een mondharmonicaspeler. De muziek die ze deze avond gaan spelen is een semi-acoustische mix van dampende, gruizige blues met rock en boogie invloeden. Door het bezwerende voetritme, de eigen gemaakte instrumenten en songs en zang in de stijl van Tony Joe White, waan jij je al snel op een willekeurige veranda in de Mississippi Delta.

– 55 Blues Club: Deze Dalfser blues formatie bestaat uit onder andere oud-leden van Southern Style: Ab Meijerink (zang en bas), Dirk van Brink (bluesharp) Frans Lenferink (drums), Henri Grootenhuis (gitaar) en Hans Invernizzi (gitaar). Na versterking met de jonge maar zeer ervaren en soulvolle zangeres Daphne Wittenberg is het repertoire nog veel breder geworden, met zelfs jazzy invloeden. 55 Blues Club is dus nu als nieuwe band, maar met zeer ervaren muzikanten, klaar om de blues podia te heroveren. De naam roept gelijk associaties op met vuige bluesclubs waar heerlijke ‘old skool’ blues wordt gespeeld.

Vele blues- en jazzystijlen komen langs in een paar prachtige sets, waarin gitaren en vette, smerige bluesharp elkaar afwisselen. 55 BluesClub is spillin’ fire! Entree is uiteraard weer gratis en aanvang is 21.00 uur. De Dalfser muziekavond wordt mede mogelijk gemaakt door www.dutchinstruments4u.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.