dalfsen vernedert balkbrug 0 5

In de klasse 4H heeft Balkbrug opnieuw een pijnlijke nederlaag geleden. In de laatste wedstrijd voor de winterstop heeft Dalfsen met 0-5 gewonnen. Bij rust was het nog 0-1. De doelpunten van de gasten werden gescoord door Florian Braam (2 keer), Robin Pietersma, Jeroen Kamphuis en Sjoerd Klarenbeek. Voor Kamphuis was het zijn twaalfde treffer van het seizoen en hij staat daarmee bovenaan de topscorerslijst, gevolgd door Erik Westendorp (Haarle) met 11 treffers en Koen Daman en Nick Zandman (beiden OVC ’21) met 9 treffers.

Volgens Peter Reumer, de trainer van Dalfsen, was het een zakelijke overwinning: “Het blijft altijd lastig voetballen tegen dit soort ploegen die alleen maar verdedigen. Maar gelukkig bleek de 0-1 na een halfuur een breekpunt in de wedstrijd en hebben we het goed uitgespeeld.” Reumer vond vooral het feit dat zijn team met discipline bleef spelen, positief. “We zien steeds meer dat de jongens geven wat een wedstrijd van ze vraagt, ook vandaag weer. De tegenstanders worden op een volwassen manier benaderd”. De eerste seizoenshelft zit er nu op en die sluit Dalfsen af op de tweede positie achter USV en op een gelijk punten aantal als concurrent SV Zwolle. Reumer denkt dat zijn elftal ook in de tweede seizoenshelft mee kan doen om de bovenste plekken. “We zijn in elk geval voor niemand bang.” Het eerste duel van 2016 staat op de planning voor 24 januari. Dalfsen speelt dan uit tegen Diepenveen.

Balkbrug blijft door de kansloze nederlaag op slechts 1 punt staan. De achterstand tot de voorlaatste plaats, die nu wordt bezet door FC RDC bedraagt inmiddels 12 punten. Het lijkt er dan ook op dat Balkbrug zijn definitieve plaats al heeft ingenomen. De eerstvolgende tegenstander is Haarle, dat momenteel vierde staat. Deze uitwedstrijd staat gepland voor 17 januari.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.