cultuurprijs ommen krijgt nieuwe opzet

In eerste instantie droeg de jury het Nationaal Tinnen Figuren Museum voor als winnaar van de Cultuurprijs Ommen 2015. Daarbij plaatste het wel meteen de kanttekening moeite te hebben met deze voordracht, vanwege het geringe aantal kandidaten dat door de inwoners was voorgedragen. Later besloot de jury de voordracht in te trekken. Drie kandidaten zou geen representatieve afspiegeling geven van het culturele leven in Ommen.

De jury van de Cultuurprijs denkt dat het geringe aantal voorgedragen kandidaten te maken heeft met beperkte opzet en communicatie. Om dit te verbeteren gaat de gemeente in 2016 meer doen om de prijs onder de aandacht te brengen bij de inwoners. Ook verandert de opzet. Uit alle door het publiek voorgedragen kandidaten, maakt de jury voortaan een selectie van drie. Vervolgens kan het publiek een keuze maken tussen die drie genomineerden.

Geldprijs
De geldprijs voor de winnaar gaat flink omhoog, naar €1000. Zo hoopt de gemeente de prijs meer status te geven. In eerste instantie lag dit bedrag op slechts €300, omdat de Cultuurprijs met name gezien moest worden als een blijk van waardering, waarbij de hoogte van het bedrag van onderschikt belang was. Daar komt de organisatie nu dus op terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.