cultureel cafe dalfsen opent jaar met topactiviteiten

Wim Daniëls
Op vrijdagavond 15 januari is de van radio en TV bekende Neerlandicus Wim Daniëls te gast. Hij laat onder andere zien waarin onze taal
verschilt met die uit de jaren 60 van de vorige eeuw, wat er is gebeurd (en nog steeds) met de dialecten. De humorvolle presentatie wordt gehouden in de Panoramazaal van de Trefkoele+. De entree bedraagt €7,50 en de avond begint om 20.00 uur. Vanaf 19.15 uur is de zaal open.

Muziekcursus
Ook in januari 2016 start in de Westermolen een muziekcursus van vier maandagochtenden: 18 januari en 1, 15 en 29 februari 2016. Centraal staat ‘Claudio Monteverdi en het ontstaan van de opera’. De leiding is in handen van dr. Marcel Zwitser, die in de wijde regio bekend staat als een uitstekend en inspirerend spreker die veel prachtige anekdotes in zijn verhalen verwerkt. De cursus wordt rijk geïllustreerd met muziekfragmenten. Niet alleen van opera, maar Monteverdi wordt tevens gezien als de grote initiator van de Italiaanse barokmuziek.

De cursusochtenden starten om 10.00 uur en de zaal is open vanaf 9.45 uur. Kosten voor de gehele cursus bedragen €50,00 en het maximale aantal deelnemers is 30. Reserveren kan tot maandag 4 januari. Deelnemers ontvangen een syllabus met de hoofdlijnen van de cursus. 

Den Bosch
In verband met de noodzaak om vroegtijdig in Den Bosch kaarten te reserveren wijst Cultureel Café Dalfsen op de rit van de Kunstbus op zondag 10 april naar Den Bosch. Daar wordt de tentoonstelling ‘Visioenen van een Genie’ van Jheronimus Bosch bezocht in het Noordbrabants Museum. Bijna iedereen kent hem als de schilder van vreemde duiveltjes en satirische voorstellingen, als ‘den duvelmaker’.

In Den Bosch is een verzameling topstukken van hem bijeen gebracht die zijn weerga niet kent. Cultureel Café Dalfsen een tentoonstelling die je niet mag missen. De bus vertrekt op zondag 10 april om 9.30 uur vanaf de Trefkoele+ en keert rond 18.30 uur terug in Dalfsen. Deelname kost €50,00 en houders van een Museumjaarkaart hebben €12,00 korting. Reserveren kan tot 1 februari.

Reserveringen
Na de genoemede reserveringsdatum kan de organisatie geen zekerheid bieden over verkrijgbaarheid van kaarten. Reserveren kan via 0529-432200 of kaartencultureelcafe@gmail.com. Kijk voor meer informatie op www.cultureelcafedalfsen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.