Home / archiefcentraal / christenunie ommen wil niets weten van coffeeshop

christenunie ommen wil niets weten van coffeeshop

“Het tweeslachtige drugsbeleid is de laatste tientallen jaren een bron van ellende geweest”, reageert fractievoorzitter Frans van der Mooren. “Het doel, softdrugs buiten de criminaliteit houden, is niet bereikt. In plaats daarvan is het beleid een enorme impuls geweest voor de groei van de georganiseerde criminaliteit. Drugs zijn ‘gewoon’ geworden en hebben veel verslaafden tot slachtoffer gemaakt. Gelukkig is mede door invloed van de ChristenUnie het aantal coffeeshops, vooral in de buurt van scholen, sterk teruggedrongen. Wietplantages worden stelselmatig opgerold.”

Van der Mooren benadrukt dat zijn partij een einde wil aan het gedoogbeleid. Coffeeshops moeten volgens de fractievoorzitter verdwijnen uit het straatbeeld en gebruik en bezit van drugs zou niet langer getolereerd moeten worden. Ook pleit ChristenUnie Ommen voor een verdwijning van het onderscheid tussen hard- en softdrugs, meer voorlichting op scholen en begeleiding van verslaafden.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.