buurtbusvereniging vechtdal viert derde verjaardag

“Op basis van de eerder geformuleerde doelstelling (gemiddeld minimaal 400 opstappers per maand) zouden we in de afgelopen drie jaar op minimaal 14.400 passagiers uitkomen”, laat een vrijwilliger van de buurtbus weten. “Nu dit meer dan 2,5 keer zoveel is, mogen we wel vaststellen dat deze buurtbus een succes is.”

Dankzij de enthousiaste inzet van de vrijwilligers rijdt de bus van maandag tot en met vrijdag, vanaf 7.00 tot 19.00 uur, elk uur van Nieuwleusen naar Dalfsen en terug. En elke zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Het is duidelijk dat het station Dalfsen de meeste belangstelling heeft van de gebruikers. Hier is dan ook een prima aansluiting op de treinen uit Ommen en Zwolle en op de bussen uit Raalte/Lemelerveld. Maar ook mensen uit Dalfsen, die bijvoorbeeld richting Dedemsvaart reizen, kunnen in Nieuwleusen doorgaans snel overstappen.

Kosten
Omdat door de Provincie Overijssel en Syntus is vastgesteld, dat deze buurtbus net als een normale lijndienst, bedoeld is voor betaling met de OV-Chipkaart, is daarvoor in de bus geschikte apparatuur geïnstalleerd. Overigens kan er ook bij de chauffeur, net als in de andere lijndiensten, een kaartje worden gekocht voor een rit. Maar dat is al gauw bijna 1,5 keer zo duur als reizen met een OV-Chipkaart, dus regelmatige reizigers hebben eigenlijk allemaal al een OV-Chipkaart.

De Dalfser buurtbusvereniging heeft inmiddels een eigen website, waarop iedereen onder andere de dienstregeling, de route en actuele informatie kan vinden: www.buurtbusvechtdal.nl. Het bijzondere blijft, dat naast de bushaltes, ook op andere plaatsen langs de route kan worden in- en uitgestapt. Als men het duidelijk aangeeft, kan in principe elke plek worden gebruikt, als er maar veilig kan worden gestopt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.