bukkumers maken zich op voor jubileumeditie

Bij een jubileum denkt men al snel aan iets extra’s op een dergelijke dag. Het dagelijks bestuur heeft dan ook besloten om dat zeker te gaan doen. Wat dit gaat worden houden zij tot op de dag zelf nog even voor zich. Het Bukkum-gebeuren is een echte Dalfser aangelegenheid, dat extra’s zal daarom ook in de Dalfser gemeenschap blijven. Dit zal ongetwijfeld velen aanspreken.

De laatste jaren is er toch wel het een en ander gebeurd rondom de Bukkumers. Zo staat sinds jaar en dag een heus monument in de Wilhelminastraat, in het centrum van de Bukkumbuurte. Vorig jaar kwam daar het Bukkumbier bij, vervolgens is er in de vernieuwde Trefkoele+ een vergaderruimte ingericht met als naam Bukkumzaal. Dit geeft maar eens aan dat het niet zo maar een middagje voetballen is.

Bestuur
In de loop der jaren zijn er geen veranderingen in het toernooi geweest aangaande de bezetting van het bestuur, het huidige bestuur heeft 16 jaar geleden de organisatie overgenomen van de oprichters betreffende dit evenement. Tijd voor verjonging dacht men zelf. Er is op zoek gegaan naar de opvolging en naar kortstondig beraad en zoeken zijn er vier opvolgers gevonden. Dit waarborgt uiteraard de continuïteit van het toernooi. Deze vier mannen worden op 31 december gepresenteerd.

Wat er zeker niet gaat veranderen is The Day Before, Het 40e Bukkumtoernooi begint weer op 30 december met de gebruikelijke warming-up. Er is voor die dag weer een prachtige fietstocht uitgezet, die de deelnemers langs veel natuurschoon in de gemeente Dalfsen leidt. Het vertrek is om 12.00 uur bij Het Oude Station en iedereen die maar iets met Dalfsen heeft kan aan deze fietstocht deelnemen. In het kader van het jubileum zal er ook op deze dag wel zeker iets speciaal gaan gebeuren.

Melkbussen
Op oudejaarsdag, vanaf 09.15 uur, strijden twintig voetbalteams weer om de felbegeerde melkbussen. Welke teams zijn dit jaar het sterkste en zijn de opvolgers van de winnaars van vorig jaar, FC Ankum en Gerner? Zij ontvangen dan de twee melkbussen en kunnen deze dan een jaar lang op de schoorsteenmantel zetten. Echter, omdat het een jubileumuitgave is, zullen er verrassende winnaars tevoorschijn komen, daar de organisatie een spannend einde van het toernooi heeft verzonnen.

De prijsuitreiking is rond 16.00 uur en dan wordt tevens bekend wie Erebukkum wordt. Ook wordt er nog een prijs uitgereikt aan de ‘slechtste speler’ en wordt er gestreden om de ‘ik ben er wel maar wat doe ik hier eigenlijk bokaal’. Voor deze laatste twee prijzen zijn meestal kandidaten genoeg. We zullen het allemaal meemaken tijdens deze jubileumeditie op 31 december.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.