Home / archiefcentraal / budget voor succesvolle starterslening uitgeput

budget voor succesvolle starterslening uitgeput

De gemeente Hardenberg introduceerde de starterslening in 2005 als eerste gemeente in Overijssel. Met de lening kunnen starters op de woningmarkt het verschil overbruggen tussen het bedrag dat de starter maximaal kan lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de kosten van de woning. De starterslening is eigenlijk een tweede hypotheek. De gemeente wil met de starterslening koopstarters een steuntje in de rug bieden en doorstroming op de woningmarkt bevorderen.

Sinds 2005 zijn meer dan 500 startersleningen verstrekt. Dit jaar konden 65 starters in de gemeente Hardenberg dankzij de lening een woning kopen. Daarmee is de starterslening een groot succes. Het budget dat de gemeente Hardenberg beschikbaar had, is mede door dit grote succes uitgeput. Dit betekent dat per direct geen nieuwe aanvragen voor de starterslening in behandeling worden genomen.

Het is op dit moment nog niet bekend of en wanneer de gemeente Hardenberg in 2016 opnieuw budget beschikbaar stelt voor nieuwe startersleningen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.