Home / archiefcentraal / bokashikuilen opgezet in giethmen en lemelerveld

bokashikuilen opgezet in giethmen en lemelerveld

Deze methode wordt al eeuwenlang toegepast in onder andere Japan. Ook in Nederland worden op dit moment meerdere proeven gedaan. ANV De Ommer Marke heeft, in samenwerking met de gemeenten Ommen en Dalfsen, waterschap Vechtstromen en Groot Salland en Ruimte voor de Vecht, een pilot opgezet. Hierbij wordt bekeken of afvalstromen van organisch materiaal, via omzetting tot Bokashi, kunnen bijdragen aan bodemverbetering in de eigen gemeenten.

De samenstelling van zowel het uitgangsmateriaal als het product wordt gemonitord door waterschap Groot Salland. Ook de regelgeving is een punt van onderzoek. In het voorjaar van 2016 wordt de kuil geopend en het product uitgereden. Dan kunnen de resultaten bekeken en besproken worden. Meer informatie is te vinden op www.ommermarke.nl.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.