Home / / bijzondere bakfiets scheurt door dalfsen

bijzondere bakfiets scheurt door dalfsen

Werkgroep Dalfsen van Amnesty International wist deze zomer in het westen van het land een ouderwetse bakfiets op de kop te tikken. Er bestonden stoute plannen om het vervoermiddel in te zetten voor de PR van deze mensenrechtenorganisatie. Maar voor het zover was, moest er nog heel wat aan de bakfiets worden verspijkerd.

Door goede contacten kwam er een unieke samenwerking tot stand met het Deltion College in Zwolle. Leerlingen MCT (Metaal, Carrosserie en Tweewielers) hebben zich tijdens hun lesuren wekelijks over de bakfiets ontfermd. Onder leiding van docent Harjan Blok voorzagen ze de bakfiets van een vernieuwd onderstel, een demontabel aluminium frame met afdak, een schrijftableau en nog wat andere handige accessoires. En dit alles in de huisstijl van Amnesty International.

Tijdens dit praktijkproject hebben de MCT-leerlingen nuttige kennis en ervaring opgedaan. En de werkgroep Dalfsen van Amnesty International kan voortaan met een mooie blikvanger aandacht vragen voor haar Amnesty-activiteiten in Dalfsen en omgeving. Een klassieke win-win-situatie.

Op woensdagmiddag 2 december haalde de voorzitter van de Werkgroep Dalfsen van Amnesty International de bakfiets op tijdens het MCT-lesuur opgehaald. De overdracht van de fietssleutel werd feestelijk omlijst door twee smakelijke slagroomtaarten van de leerlingen van de afdeling Bakkerij & Patisserie van Deltion. Een heerlijke afronding van een mooie samenwerking.

Schrijfmarathon 2015
De bakfiets is mooi op tijd klaar om te kunnen worden ingezet voor de promotie van de Schrijfmarathon op donderdag 10 december, tijdens de Dag van de Mensenrechten. Dan wordt er namelijk ook in de gemeente Dalfsen flink meegedaan aan de Schrijfmarathon van Amnesty International. Op twee plaatsen worden brieven geschreven om op te komen tegen schrijnende mensenrechtenschendingen. Dit vindt plaats in de Trefkoele+ in Dalfsen en de Openbare Bibliotheek in Nieuwleusen.

Lees ook

Provincie wil succesvolle coronamaatregelen verlengen

REGIO – De provincie Overijssel wil twee coronamaatregelen verlengen die in het afgelopen jaar succesvol …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.