Home / archiefcentraal / benauwde winst voor nieuwleusen

benauwde winst voor nieuwleusen

“Niet best, maar wel drie punten”, zo omschreef Nieuwleusen-trainer David Leeuw de wedstrijd van zijn elftal. Hij zag zijn ploeg met een 1-0 voorsprong de rust in gaan na een eerste helft waarin de bezoekers uit Hardenberg weinig kansen wisten te creëren. Nieuwleusen kwam zelf in de 17e minuut op voorsprong uit een ingooi. Reinier Meijerink draaide hierbij weg bij zijn directe tegenstander en zette de bal voor. Bij de tweede paal knikte Frank Jansen vervolgens de 1-0 binnen namens de thuisploeg.

In de tweede helft kwam Hardenberg’85 beter voor de dag dan in het eerste bedrijf en waren de bezoekers de bovenliggende partij. Nieuwleusen had het moeilijk met het goede combinatiespel van Hardenberg’85 en zagen de bezoekers in de 67e minuut op gelijke hoogte komen. Even later viel ook de 1-2 voor Hardenberg’85

De thuisploeg toonde echter veerkracht en scoorde tien minuten voor tijd de gelijkmaker. Een vrije trap van Mark de Weerd die als voorzet bedoeld was werd door niemand aangeraakt en zeilde bij de tweede paal binnen: 2-2. Uiteindelijk zou Nieuwleusen zelfs ook nog met de overwinning aan de haal gaan.

Reiner Meijerink besliste het duel in de 89e minuut met wat Leeuw een “fantastische actie” noemde. Meijerink passeerde de keeper van de bezoekers met een sleepbeweging en schoot de beslissende 3-2 binnen. Hardenberg’85 kreeg hierna nog een aantal kansen op de 3-3 maar Nieuwleusen wist desondanks stand te houden. “Op karakter gewonnen”, zo vatte Leeuw het duel van zijn ploeg samen.

Een zwaarbevochten overwinning dus voor Nieuwleusen dat hiermee de helft van de wedstrijden dit competitieseizoen erop heeft zitten. Het is dus winterstop voor Nieuwleusen dat de competitie op 23 januari de competitie hervat met de kraker op bezoek bij OZC. Beide ploegen hebben de eerste seizoenshelft afgesloten met 23 punten en staan hierdoor gezamenlijk op een gedeelde vierde plek.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.