Home / archiefcentraal / bekend kamerkoor komt naar ommen

bekend kamerkoor komt naar ommen

De tekst van deze cantate is gebaseerd op een oeroude tekst van kerkvader Ambrosius uit de 4e eeuw. Hierin staat het verlangen naar de komst van de redder der mensheid centraal. “Met recht mogen we dit het oudste kerstlied ter wereld noemen”, aldus de organisatie. In de 16e eeuw heeft Luther deze teksten vertaald in leesbaar Duits en opgenomen als gezang 1 in zijn kerkelijke gezangenboek. Eeuwenlang is dit het eerste lied in het Duitse liedboek gebleven.

De organisatie laat weten: “Wat is het fijn om in de oude Hervormde Kerk van Ommen in de 21e eeuw te kunnen genieten van deze zang en muziek, uitgevoerd op hoog niveau.” Naast koor en orkest werken Christian Drost op het orgel en voorganger dominee Coby de Haan mee. Je bent van harte uitgenodigd. De toegang is vrij, maar er is wel een collecte om de kosten wat te drukken.. De cantate begint om 13 december om 19.00 uur.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.