avereest wint van daarlerveen

In de eerste helft werd van beide kanten matig gevoetbald. Daarlerveen speelde compact en probeerde Avereest het spel onmogelijk te maken. Grotendeels slaagden ze hierin. Het tempo werd uit de wedstrijd gehaald door veel duels op het middenveld. Dit resulteerde in veel vrije trappen en ingooien, welke het spelbeeld niet aantrekkelijk maakte. In het eerste kwartier moest Dirk Bunk twee keer naar de grond, maar dit deed hij zonder problemen. In de 20e minuut was Avereest voor het eerst enigzins gevaarlijk door een kopbal van Rene Koster. Twee minuten hierna was Marcel Dijk vlakbij de openingstreffer middels een vrije trap van 20 meter. Dijk schoot hard door het midden op de knuisten van de Daarlerveense goalie. Deze had amper door wat er gebeurde en zag nog net de bal via zijn handen op de lat uiteen spatten.

Het spel bleef verder rommelig en het tempo te traag. Vlak voor rust stond Matthijs Platvoet nog in kansrijke positie, maar zijn schotje was te slap. De meeste actie van de eerste helft vond plaats in de minuten voor rust. In de 42e minuut vuurde Richard Seinen op goal en via een Daarlervener dreigde de bal het doel in te vliegen omdat de keeper op het verkeerde been stond. Toch was de goalie attent en wist te redden. De bal vloog vervolgens voor de voeten van Matthijs Platvoet, maar zijn rebound ging naast. In de blessuretijd van de eerste helft kopte Rene Koster nog over. Met het hikken tegen de rust aan kreeg Avereest nog een vrije trap vanaf links. Matthijs Platvoet leverde een strakke voorzet op Marcel Dijk, die vrij stond in de 16. Dijk nam de bal ineens op de voet, voordat deze de grond raakte, en schoot diagonaal de 1-0 in het net.

De tweede helft stond in het teken van Avereest dat zocht naar de 2-0, waar Daarlerveen loerde op een fout of een counter om de gelijkmaker te scoren. Johan Tigelaar legde in de 53e minuut aan voor een vrije trap waar hij de paal trof. Vlak daarna werd een schot van Rene Koster gekraakt. Vanuit de corner hierop was Koster weer dichtbij de 2-0, maar zijn kopbal werd gepakt door de keeper. Wat later zette Marcel Dijk Matthijs Platvoet oog in oog met de keeper, maar laatstgenoemde wist zijn doel hier schoon te houden. In de 72e minuut was het Matthijs Platvoet die de bal voorgaf. Zijn voorzet op Rene Koster betekende een vrije schietkans dicht voor het doel. Deze 100% kans werd ook gepakt door de keeper. Rene Koster creëerde voor zichzelf nog een kans, maar zijn schot ging nu naast. Een minuut hierna schoot Matthijs Platvoet ook naast.

Avereest kwam vervolgens nog meerdere malen in positie om de wedstrijd in het slot te gooien, maar ging slordig met de mogelijkheden en de ruimte om. Het verzuimde om de 2-0 te maken en zodoende bleef een matige wedstrijd tot het eind spannend. Daarlerveen was niet in staat een vuist te maken en aldus sleepte Avereest de 1-0 overwinning over de streep. De wedstrijd van vanmiddag was de laatste competitiewedstrijd van het jaar en VVA sluit 2015 af met een gelijkspel en drie winstpartijen in de tweede periode. Op 13 februari wordt de competitie weer hervat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.