Home / archiefcentraal / atletiek club ommen start clinic bewust hardlopen

atletiek club ommen start clinic bewust hardlopen

Bewust hardlopen is gericht op ontspannen lopen met minder belasting. In de clinic wordt in acht lessen gewerkt aan het individueel optimaliseren van de loophouding en beweging. Houdingsoefeningen worden vertaald naar de loopbeweging, wat de individuele loopstijl ten goede komt.

Er wordt verschillende malen gebruik gemaakt van videoanalyse, waarbij de aandachtspunten en vorderingen duidelijk geïllustreerd worden. Naast de looptechnische aspecten komen de rol van mentale focus, het belang van herstel, ademhaling, oefeningen ter bevordering van de rompstabiliteit en schoenkeuze aanbod. De clinic is bedoeld voor zowel de beginnende als de ervaren loper en is voor iedereen toegankelijk.

Sportpark
De cursus wordt gegeven op de atletiekbaan van ACO van Elderen, gelegen op sportpark Westbroek in Ommen. De cursus start op 11 januari en is van 19.30 tot 21.00 uur.

Neem meer informatie over de clinic contact op met Henk Weteringe via henk.weteringe@outlook.com of 06-40536089. Je kunt natuurlijk ook kijken op www.acovanelderen.nl.

Lees ook

USV ontvangt Vilsteren voor de beker

NIEUWLEUSEN – Na een aantal oefenwedstrijden staat zondag voor USV de eerste officiële wedstrijd van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.