asc62 wint van laagvlieger

Middenmoter ASC’62 trof in AVW’66 de ploeg die voorlaatst stond op de ranglijst van de zaterdag 2e klasse H. De wedstrijd had mede door de straffe wind die over het veld waaide een rommelig verloop. In de eerste helft had ASC’62 het meeste last van de bemoeienis van moeder natuur.

ASC’62 had in het eerste bedrijf namelijk de wind in de rug waardoor de diepteballen telkens binnen het bereik van de doelman van AVW’66 waaiden. Zo’n vijf minuten voor rust brak ASC’62 echter toch een keer door en het was meteen raak. Chiel Pasman en Matthijs van Gelder waren namens ASC’62 de verdediging van de bezoekers te slim af. Pasman zette het blok waardoor Van Gelder ervandoor kon gaan en de bal in het doel kon schuiven. Deze 1-0 was tevens de ruststand.

In de tweede helft speelde ASC’62 de andere kant op en had het logischerwijs de wind tegen. Dit kwam het opbouwende spel van de thuisploeg echter ten goede. ASC’62 kwam in de 79e minuut vervolgens op een 2-0 voorsprong nadat een wat rommelige situatie voor het doel van AVW’66 waarbij de bezoekers de bal wegwerkten. Deze belandde echter bij Rick van Faassen die zijn fraaie boogbal van buiten het strafschop gebied onder de lat zag verdwijnen: 2-0.

Na de 2-0 kreeg ASC’62 enkele mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar de ploeg uit Dalfsen was bij het afronden niet adequaat genoeg. In de 85e minuut werd het vervolgens alsnog spannend doen AVW’66 ineens de aansluitingstreffer scoorde door een kopbal van Mick Steenvoorden. Hierdoor was de spanning weer helemaal terug in de slotfase van het duel.

AVW’66 ging va-banque spelen en de scheidsrechter gaf de bezoekers hiertoe ook ruim de tijd. ASC’62 was bovendien wat van slag door de 2-1 waardoor het ook nog zomaar 2-2 had kunnen worden. In de 98e minuut maakte Piet de Jong namens ASC’62 echter aan alle onzekerheid een eind en scoorde na een goede counter de bevrijdende 3-1.

Een overwinning dus voor ASC’62 dat wel op de zevende plek op de ranglijst blijft staan. Volgende week speelt ASC’62 de laatste wedstrijd voor de winterstop uit bij IJVV.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.