zwembad carrousel gestart met een pilot easy swim lessen

De les wordt gegeven in diep water, eerst worden er verschillende loopvormen aangeleerd om het watergevoel te creeëren. Later in het traject worden de verschillende slagen aangeleerd. Zodra de kinderen de vaardigheden beheersen kan er worden afgebouwd met de drijfelementen die in het vestje zitten.

Dit alles wordt aangeboden in een pakket, waarbij de lessen 90 minuten duren. Het aantal klokuren dat nodig is om het diploma te behalen zal met dit systeem niet minder zijn, maar door de langere les is het tijdsbestek over het hele traject wel korter. Deze manier van lesgeven wordt bij meerdere zwembaden aangeboden en als positief ervaren. Zwembad Carrousel ziet dit als een uitdaging om kinderen op deze manier te leren zwemmen.

De kinderen worden opgeleid voor het NPZ diploma (nationaal platform zwembaden). Na deze pilot wordt gekeken of er meer groepen worden opgestart. De Easyswim lessen worden naast de reguliere zwemlessen gegeven en zijn een aanvulling op het huidige aanbod.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.