Home / archiefcentraal / zvo pakt drie punten op karakter

zvo pakt drie punten op karakter

Na de verliespartij tegen Excelsior’31 konden de Ommenaren een week later alweer op zoek naar de drie punten. Met alleen Erik als afwezige verkeerde ZVO in ongekende luxe, met drie wissels in een uitwedstrijd. Bij winst zou ZVO 1 in puntenaantal weer gelijk komen met koploper Drienerlo. Tegenstander was de nummer 7 van de ranglijst, DZVV 1, dat op negen punten van ZVO gezet kon worden. Genoeg redenen om scherp te beginnen aan de wedstrijd.

Die redenen leken voor de uitspelende ploeg vanaf het eerste fluitsignaal nog niet duidelijk genoeg. Normaal gesproken weet ZVO dit seizoen geconcentreerd aan elke wedstrijd te beginnen, dat was dit keer compleet anders. Ballen werden te pas en te onpas ingeleverd, het zorgde er dan ook voor dat DZVV op de verdiende voorsprong kwam. Na de zoveelste keer balverlies in de eerste minuten, wist de aanvoerder wel raad met dit buitenkansje. Een harde punter was Bennemeer te machtig, 1-0. De thuisploeg bleef profiteren van de fouten die werden gemaakt door de roodhemden en creëerden meerdere kansen.

Frustraties
ZVO wist de knop nog niet om te zetten om beter spel in de ploeg te krijgen. Er werd veel balverlies geleden, er werd weinig bewogen en er werd geen gevaar gesticht voor de goal van DZVV. Het was een kwestie van tijd dat DZVV zou uitlopen naar de 2-0. Na een goed uitgespeelde counter wist DZVV voor een leeg doel dan ook de 2-0 te maken. Het zorgde voor wat kleine frustraties bij ZVO.

Ondanks het feit dat de frustraties wat groter werden, kwam ZVO toch wat beter in de wedstrijd. Er kwam meer beweging, zowel met als zonder bal, en ook ging het baltempo omhoog. Vlak voor rust kwamen dan ook de eerste mogelijkheden. Helaas ontbrak het ZVO nog aan wat geluk om vlak voor rust de aansluitingstreffer te maken. Ruben schoof de bal voorlangs en ook Marco kon de trekker niet overhalen. Hierdoor keken de Ommenaren in de rust nog altijd tegen een achterstand van twee aan.

Comeback
Het ZVO van de eerste helft was in geen velden of wegen meer te herkennen na het fluitsignaal voor de tweede helft. Direct was er de scherpte, de beleving en het hoge baltempo. Het zorgde ervoor dat vrijwel onmiddellijk grote kansen volgden. Even leken pech en een sterke keeper ZVO weer in de weg te gaan staan deze avond, maar Rick wist dan toch de 1-2 op het scorebord te zetten. Het was de voorbode van een tweede helft waarin het, op wat gevaarlijke uitbraken van DZVV na, eenrichtingsverkeer werd naar het doel van DZVV. Kansen kwamen er voor Ruben, Jasper en Maarten. Na een goeie aanval wist Ruben de gelijkmaker op de borden te zetten met een knap schot.

Uiteindelijk was het Maarten die ZVO nog meer vertrouwen en ademruimte gaf door de 2-3 te scoren met een weergaloze lichaamsbeweging, waardoor de keeper uit positie raakte. Voor Maarten was het nog niet genoeg, in een counter kwam Allard er snel uit en die wist vervolgens de oudere Biemans te bereiken. Met een bekeken schot was hij de keeper te slim af in de korte hoek. De 3 punten leken op die manier veilig. Toch was het DZVV dat nog één keer heel gevaarlijk werd in een 3 tegen 2 situatie. Bennemeer stond echter, zoals de hele tweede helft, als een huis en hield zijn doel in de laatste 25 minuten schoon.

Over twee weken speelt ZVO 1 om 20.15 thuis in de Carrousel. Tegenstander is dan Sparta Enschede 1.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.