werkgevers in het vechtdal verminderen verzuim

In 2013 zijn drie Vechtdal werkgevers gestart met een gezamenlijk plan voor verbetering van de vitaliteit van werknemers. Inmiddels zijn het zeven grote werkgevers: Saxenburgh Groep, Wavin, Bestuursdienst Ommen-Hardenberg, Alfa College, Dion, Vrieling Adviesgroep en Deltion College. Zij worden hierin ondersteund door Zilveren Kruis. Via Vrieling Adviesgroep werken een groot aantal MKB bedrijven aan vitaliteit en verzuimreductie.

De werkgevers maken gebruik van het werkgeversproduct Present waarvoor Zilveren Kruis een contract heeft met regionale zorgverleners voor arbeidsgerelateerde zorg. Hierdoor heeft een werkgever snel en goedkoop toegang tot een de beste zorgverlener ‘om de hoek’. Deze zorgverlener kent de sfeer en de cultuur in het Vechtdal goed en neemt de factor arbeid mee in advies en behandeling. Vier grote werkgevers werken met het vitaliteitprogramma iChange2 van Brand New Health. Dit is uniek, nergens anders in Nederland werken verschillende werkgevers met elkaar in één vitaliteitprogramma.

Vitaal Vechtdal Polis
De collectieve zorgverzekering Vitaal Vechtdal Polis ondersteunt hierbij op het gebied van zorg en medische ondersteuning. Een resultaat van de Vitaal Vechtdal Polis is bijvoorbeeld dat werknemers na verwijzing door een bedrijfsarts binnen drie werkdagen toegang hebben tot een medisch specialist van de Saxenburgh Groep. 102 Vechtdal werkgevers hebben zich begin 2015 aangesloten bij de Vitaal Vechtdal Polis. Tenslotte worden werkgevers ondersteund met Fizie, een regionale dienstverlener die werkgevers helpt met het terugdringen van de verzuimkosten.

Vitaal Vechtdal verwacht in 2016 nog meer resultaten te kunnen presenteren van de samenwerking voor de gezondheid van inwoners.
Kijk voor meer informatie op www.vitaalvechtdal.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.