wandel door de herfst in het reestdal

De bladeren hebben prachtige tinten, de paddenstoelen schieten de grond uit en de bomen laten al hun eikels en kastanjes vallen. De herfst is in volle gang! Een belangrijke tijd voor de dieren, zij verzamelen nu volop voedsel voor de winter. De gids weet veel te vertellen over de herfstperikelen in de natuur. Waarom kleuren de bladeren? Waarom zie je paddenstoelen vooral in de herfst en hoe bereiden de dieren zich voor op de winter? Op deze vragen en meer geeft de gids antwoord. Tip: trek stevige schoenen aan.

Al met al duurt de excursie ongeveer twee uur. Aansluitend is er nog volop tijd om rond te neuzen in Bezoekerscentrum De Wheem. Tussen 12.00 en 17.00 uur verwelkomen enthousiaste vrijwilligers alle bezoekers met een hartelijk woord, algemene informatie over het centrum en omliggende natuurgebied en natuurlijk een kop koffie in de gelagkamer, op de deel of bij prachtig herfstweer in de boomgaard.

De excursie start op 15 november om 13.30 uur bij bezoekerscentrum De Wheem van Landschap Overijssel in Oud Avereest/Balkbrug. De bijdrage is €3,00 per persoon. Voor kinderen kost het €1,50 en donateurs van Landschap Overijssel, of een van de andere landschappen, mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Opgeven is niet nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.