vluchtelingen aangekomen in sporthal de slaghen

Door de onverminderd hoge asielinstroom blijft de behoefte aan opvangcapaciteit in Nederland groeien. Daarom heeft het COA aan Ommen gevraagd om deze week crisisopvang voor vluchtelingen te bieden. De gemeente heeft hiervoor sporthal De Slaghen beschikbaar gesteld. De sporthal is maandag ingericht als crisisopvanglocatie.

Dinsdagmiddag zijn ruim 40 vluchtelingen in Ommen gearriveerd. Ze komen uit het aanmeldcentrum in Ter Apel en hebben nog niet eerder in een crisisopvanglocatie verbleven. De groep bestaat vooral uit stellen en gezinnen. Het merendeel van de vluchtelingen die deze week in Ommen worden opgevangen komt uit Syrië. Daarnaast komen enkele vluchtelingen uit Iran en Afghanistan. De vluchtelingen blijven tot vrijdagmiddag in Ommen. Daarna zorgt het COA ervoor dat ze in een opvanglocatie in een andere gemeente worden opgevangen.

Trots
Burgemeester Mark Boumans is trots op de inzet van alle betrokkenen en het begrip uit de Ommense samenleving. “De ontvangst van de vluchtelingen in Ommen is goed verlopen. Er is door veel medewerkers en vrijwilligers hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. De komende dagen zetten we er met z’n allen de schouders onder om het verblijf van de vluchtelingen in Ommen zo aangenaam mogelijk te maken. Ik hoor positieve geluiden in Ommen over deze crisisopvang. Een aantal inwoners heeft zich al aangemeld om te helpen als vrijwilliger. Ook de sportverenigingen, voor wie het toch vervelend is dat ze de hal deze week niet kunnen gebruiken, hebben ons laten weten alle begrip te hebben. De leerlingen van de naastgelegen school hebben vanochtend zelfs al een kijkje genomen in de hal. Dat is mooi om te zien.”

Het was de bedoeling dat de sporthal maandag al in gebruik zou worden genomen als crisisopvanglocatie. Omdat de identificatie en registratie van de asielzoekers bij het COA langer duurde dan was voorzien, zijn de ruim 40 vluchtelingen dinsdag pas naar Ommen gebracht. In de sporthal is ruimte voor maximaal 70 vluchtelingen. Het COA heeft de gemeente Ommen laten weten dat er dinsdagavond of woensdag mogelijk nog meer vluchtelingen naar Ommen wordt gebracht. De sporthal is tot vrijdagmiddag beschikbaar als crisisopvanglocatie. Daarna wordt de hal leeggeruimd, zodat het weer gebruikt kan worden voor reguliere sportactiviteiten.

Blijf weg
De meeste vluchtelingen hebben een lange reis achter de rug en zijn vermoeid. De gemeente vraagt inwoners om hen rust te gunnen en om die reden weg te blijven bij de sporthal. In eerste instantie zijn geen spullen zoals kleding of speelgoed nodig. Als dit wel nodig blijkt, doet de gemeente hiervoor een oproep. Op www.ommen.nl/opvang is meer informatie te vinden over de opvang in sporthal De Slaghen. De gemeente is van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 14 0529.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.