vluchtelingen aangekomen in dalfsen

De gemeente Dalfsen en Trefkoele+ zijn de afgelopen dagen druk in de weer geweest om hallen 1 en 2 voor te bereiden als crisisnoodopvanglocatie. Maandag is de ondervloer gelegd en zijn de 152 bedden geplaatst. Ook zijn de dekens en kussens binnengekomen. Alle basisvoorzieningen zijn in Trefkoele+ aanwezig, zoals sanitair/hygiënische voorzieningen, catering, elektriciteit/wifi. Daarnaast zijn er speelgelegenheden voor kinderen. In overleg met vrijwilligers en organisaties worden de komende dagen diverse activiteiten georganiseerd.

De groep vluchtelingen is afkomstig uit Olst. “De afgelopen dagen is er veel contact geweest tussen medewerkers van de gemeente Olst-Wijhe en gemeente Dalfsen om de overgang van de vluchtelingen zo soepel mogelijk te laten verlopen”, aldus burgemeester Han Noten. De groep vluchtelingen is afkomstig uit Syrië en bestaat voornamelijk uit gezinnen met kinderen en alleen reizende mannen. Dat het een enthousiaste groep betreft blijkt wel uit het feit dat ze in Olst met veel plezier Nederlandse les hebben gevolgd. Ook de gemeente Dalfsen wil Nederlandse les aanbieden en is momenteel druk bezig om dit te regelen.

Trotse burgervader
Tot nu toe is burgemeester Han Noten bijzonder tevreden over de manier waarop gereageerd wordt op de komst van de vluchtelingen. “Gisteren hebben we bijvoorbeeld van drie basisscholen uit Dalfsen kleurrijke tekeningen ontvangen als welkom voor alle vluchtelingen. Deze zijn door onze medewerkers opgehangen in de eetzaal, zodat zij de tekeningen dagelijks zien. Daarnaast blijven de aanmeldingen van vrijwilligers binnenkomen. Op dit soort momenten ben ik een trotse burgervader. Een warmer welkom kun je ze volgens mij niet bieden. Ook moet ik een compliment geven aan de medewerkers van Trefkoele+. Zij zijn en blijven zeer behulpzaam en hebben de afgelopen dagen snel geschakeld”.

Vanwege het grote aantal vluchtelingen dat momenteel Nederland binnenkomt, is er een tekort aan opvangplekken. Daarom is de gemeente Dalfsen gevraagd crisisnoodopvang te bieden. Dit betekent dat vluchtelingen gedurende 72 uur (drie dagen) in Trefkoele+ in Dalfsen worden opgevangen. In eerste instantie was er sprake van maximaal 150 vluchtelingen, maar omdat de vluchtelingen vanuit Olst komen en zij hierdoor een kortere reistijd hebben heeft de gemeente samen met Trefkoele+ afgesproken om ruimte te bieden aan 152 personen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.