vitaal vechtdal start campagne op markt ommen

Vitaal Vechtdal is een programma in de regio Vechtdal, Coevorden en Twenterand, gericht op gezondheid en vitaliteit. Vitaal Vechtdal wil ziekte voorkomen, door inwoners met zorg en welzijn te ondersteunen op de werkvloer, in het onderwijs, en in de woonomgeving. Vitaal Vechtdal gelooft in een integrale aanpak. Doel is minder ziekte, eenzaamheid en afhankelijkheid, meer gezondheid, zelfredzaamheid, welzijn en participatie van de burgers in de regio. Minister Schippers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft eerder Vitaal Vechtdal benoemd tot een zogeheten proeftuin. In een proeftuin krijgt de initiatiefnemer ruimte om te experimenteren met regionale samenwerkingsverbanden, met als uiteindelijk doel betere zorg met minder kosten.

Een tastbaar uitvloeisel van het vitaliteitsprogramma is de gratis Vitaal Vechtdal Polis, met aantrekkelijke voordelen voor de regionale polishouders van zorgverzekeraars Zilveren Kruis en Avéro Achmea. Onlangs is de Coöperatie Vitaal Vechtdal opgericht. Hierdoor kunnen de polishouders zelf bepalen wat zij belangrijk vinden ten aanzien van zorg en welzijn in de regio. De Saxenburgh Groep, gemeenten Ommen en Hardenberg, huisartsenorganisatie Medrie en Vrieling Adviesgroep zijn de startende partijen in deze coöperatie.

Inwoners kunnen kennis maken met wat Vitaal Vechtdal voor hen kan betekenen, in een campagne tot 1 januari 2016. De campagne start dinsdag 24 november op de Markt in Ommen. Onderdeel vormt de presentatie van de nieuwe Vitaal Vechtdal Polis. Commercieel directeur Jasper Vrieling van Vrieling Adviesgroep en Pauline Terwijn van de Raad van Bestuur Saxenburgh Groep zijn aanwezig. De bezoeker van de markt wordt getrakteerd op een surprise, die de organisatie nu nog niet wil verklappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.