verlies voor korfballers dommerdieck in friesland

De korfballers van het vlaggenschip van d’Ommerdick hebben zaterdag een nederlaag geleden tegen Spannum. Na een ruststand van 7-7 pakte de thuisploeg in de tweede helft het heft in handen. De eindstand kwam uit op 14-9.

d’Ommerdieck 1 reisde af naar het Friese Easterein, om tegen de voor hen onbekende ploeg Spannum te spelen. In de basis stonden Jasper Batterink voor Stefan van Veldhuizen en Jasper Ekkelenkamp voor Robert Batterink. Het eerste doelpunt van d’Ommerdieck werd gemaakt door Jasper Batterink. d’Ommerdieck kon redelijk bij blijven, door doelpunten van Roel Kikkert, Jasper Batterink en Gerja Eijkenaar.

Na de rust kwam Femke Rijkeboer op de plaats van Nienke Rijkeboer. Roel Kikkert maakte een ongelukkige sprong naar de bal en kwam verkeerd terecht. Gelukkig speelde hij nog wel door, waardoor de ploeg uit Nieuwleusen de wedstrijd met acht spelers kon uitspelen. Aanvallend kreeg d’Ommerdieck veel meer moeite om tot scoren te komen. Hierdoor kon Spannum haar verkregen voorsprong steeds verder uitbouwen. Doelpunten van Miranda Huzen en Carla Aalbers konden dit niet meer tegen houden. Eindstand was 14 – 9.

Zaterdag 12 december speelt d´Ommerdieck weer tegen een onbekende tegenstander: NQL 1 uit Rinsumageest. De wedstrijd in sporthal de Schakel begint om 16.45 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.