Home / archiefcentraal / vechtstreek organiseert thema avond over de das

vechtstreek organiseert thema avond over de das

Rond 1980 was het slecht gesteld met de das. Maar door verbeterde en meer gerichte bescherming gaat het weer goed met de das, ook in het Overijsselse Vechtdal. Wat is er nu zo bijzonder aan de das? Waar komen ze voor? Hoeveel dassen leven in het Overijsselse Vechtdal? Wat eet een das? Zijn ze beschermd? Zorgt de das voor overlast? Wat zijn de grootste bedreigingen voor deze soort? Op deze en andere vragen proberen verschillende dassenkenners een antwoord te geven.

Ecoloog en onderzoeker, Jaap Mulder, van Mulder-natuurlijk, vertelt op een boeiende wijze over het leven van de das. Gerko van de Akker, bestuurslid van Stichting Das & Vecht, gaat vervolgens in op de ontwikkeling van de dassenpopulatie in het Vechtdal. Arend Diepeveen, voorzitter Stichting Das & Vecht, geeft een korte uitleg over deze stichting. Gespreksleider van deze avond is Hein Kuijper, voorzitter van de Vereniging Natuur en Milieu de Vechtstreek.

Vanaf 19.00 uur zijn belangstellenden welkom, de opening is om 19.30 uur. Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.vechtstreeknatuur.nl.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.