usv toont veerkracht tegen de gazelle

USV heeft zondag in eigen huis een knappe 4-2 zege geboekt op De Gazelle. Hoewel de thuisploeg in de rust tegen een 0-2 achterstand aankeek, werd in het tweede bedrijf de nodige veerkracht getoond in Nieuwleusen.

Na de eclatante 0-8 overwinning in en op Balkbrug moest USV op sportpark Hulsterlanden de strijd aanbinden tegen De Gazelle. Op papier geen eenvoudige opgave en dat bleek ook in de wedstrijd. De tegenstander uit Deventer heeft een ervaren en goed uitgebalanceerd team dat het menig tegenstander lastig kan maken.

In het eerste kwartier leek er ogenschijnlijk voor USV nog geen vuiltje aan de lucht. De mannen van coach Theo van ’t Zand creëerden een drietal uitstekende kansen, maar Ron Meijerink en Sander Schaeffer hadden het vizier toen nog niet op scherp staan. De Deventenaren boden hierna beduidend meer tegenspel en kwamen een paar keer gevaarlijk voor het doel van Martijn Scheper. Door solide keeperswerk hield hij dat echter keurig schoon.

Toen de jonge doelman na een half uur binnen het strafschopgebied iets te gretig de bal op een tegenstander wilde veroveren constateerde arbiter Kraaijenvanger een overtreding. De toegekende strafschop werd door Sven Raats onberispelijk ingeschoten: 0-1. Het leed werd voor USV nog groter toen de blauw-witten in de 42ste minuut op het middenveld onnodig balverlies leden. Niels Rijnders maakte daar dankbaar gebruik van en scoorde de tweede treffer voor De Gazelle.

USV kwam na rust getergd uit de kleedkamer. Dat had direct effect. Na goed voorbereidend werk van Schaeffer kapte Meijerink in de 48ste minuut zijn tegenstander uit en schoot de aansluitingstreffer meedogenloos binnen. Toen Schaeffer acht minuten later binnen het strafschopgebied licht werd vastgehouden wees Kraaijenvanger weer naar de stip. Penaltykiller Schaeffer wist met dit cadeautje wel raad: 2-2.

De wedstrijd golfde hierna op en neer. Doelman Scheper redde nog een tweetal keren fraai op gevaarlijkse schoten van De Gazelle-aanvallers. Maar toen de meeste toeschouwers zich al hadden neergelegd bij een gelijkspel, sloeg de thuisploeg alsnog toe. Invaller Chiel de Weerd werd uiteindelijk ‘the man of the match’. Nog maar net in het veld kopte hij na een voorzet van Schaeffer in de 84e minuut via de onderkant van de lat knap raak. Vijf minuten later was de aangever Rick Timmerman die De Weerd vrij voor doelman Maas zijn tweede doepunt liet scoren.

De veerkracht bracht USV dus de drie punten. Zondag ontmoet USV op sportpark Hulsterlanden Diepenveen. De wedstrijd begint om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Pothoven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.