usv overklast balkbrug in derby

Dat ging niet meteen van een leien dakje, want de ‘Balkenezen’ compenseerden in de beginfase met veel inzet de technische tekortkomingen. Daar kwam verandering in toen Ron Meijerink in de 19e minuut in vrije scoringspositie voor doelman Joey Overes verscheen. De keeper kon de snelle spits binnen het strafschopgebied uitsluitend door het maken van een overtreding stuiten. De door scheidsrechter toegekende strafschop werd onberispelijk door Sander Schaeffer binnengeschoten, wat de 0-1 opleverde.

Een klein kwartier later was het weer raak. Na een pass van Thijmen Stegeman schoot Meijerink op de lat en Mathijs van Faassen was er als de kippen bij om de terugspringende bal snoeihard binnen te koppen, 0-2. Vier minuten later kon de 0-3 op het scorebord worden aangetekend. Rick Timmerman’ assist werd door Meijerink keurig in de korte hoek langs Overes afgerond.

Na rust had USV geen kind meer aan de gastheren. In de 51e minuut was het alweer raak. Ook dit keer was de aangever Timmerman en de afmaker Meijerink, 0-4. Toen acht minuten later een middenvelder van Balkbrug met zijn tweede gele kaart kon vertrekken had de thuisploeg helemaal niets meer in te brengen. In de grijze mist verhoogden Schaeffer en Chiel de Weerd in respectievelijk de 61e en 68e minuut de score naar 0-6. Toen Meijerink in de 71e minuut wederom binnen het strafschopgebied werd gevloerd kwam Balkbrug met 9 man te staan en kon Schaeffer aanleggen voor zijn derde doelpunt. Ook dit keer was er geen houden aan voor doelman Overes, 0-7. De score liep uiteindelijk op naar 0-8 doordat een verdediger van Balkbrug een schot van Niek Ekkelenkamp in de 83e minuut in eigen doel schoot.

Zondag staat voor USV de thuiswedstrijd tegen De Gazelle uit Deventer op het programma. Om 14.00 uur wordt er onder leiding van arbiter Kraaijenvanger op sportpark Hulsterlanden afgetrapt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.