usv met opgeheven hoofd uit beker

Een mooie en leerzame wedstrijd, zo omschreef USV trainer Van ’t Zand de wedstrijd tegen Helios. Van ’t Zand: ‘Helios is een goed voetballende ploeg, waarbij je duidelijk kunt zien dat er nog een verschil is tussen een tweede klasse en vierde klasse team’. Het team uit Nieuwleusen krijgt kleine kansen, maar wordt vooral in de eerste helft achteruit gedrukt door de ploeg uit Deventer. Helios kreeg een aantal grote kansen, waaronder een bal op de paal. Ze hadden veel dreiging door middel van snel positiespel. Gezien het spelbeeld in de eerste helft was Helios de bovenliggende partij.

Beide ploegen vertoonden na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Van ’t Zand: ‘Normaal gesproken zien we dat tegenstanders er in de tweede helft vaak doorheen zitten. Dit was niet het geval bij Helios. Zij waren net als ons een fitte ploeg.’

De keeper van USV wist in het begin van de tweede helft nog een aantal goede kansen van Helios uit het doel te halen. De kansen van USV werden door bijvoorbeeld te scherpe passes niet goed afgerond. In de 70e minuut weten de Deventenaren de 0-1 te scoren. Na dat moment is het voor USV alles of niets. ‘Met de laatste krachten die we hebben proberen we nog de 1-1 te forceren. Een verdediger eruit en een spits erbij in voor de laatste tien minuten’.

Na 90 minuten spelen is de eindstand van USV – Helios 0-1 en gaan de Deventenaren door in de beker. Theo van ’t Zand sluit af met de woorden: ‘We hebben uiteindelijk verloren van een zeer goede en sportieve ploeg. Het was een goede, leerzame en leuke middag voor ons USV’.

Helaas was de trainer van Helios niet bereikbaar voor commentaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.