uit hei en dennen klein leed

En toch is dat allemaal nog niet zo erg, daar is mee te leven. Veel bezwaarder voel ik me als er gedanst moet worden. Gelukkig heb ik tegenwoordig een erg pijnlijke linkervoet. Daar zit een zenuw beklemd, die helse pijnen geeft zodra ik hooggehakt onbeheerste bewegingen maak. Waar het mij ten enenmale aan ontbreekt is de flair om op de maat ritmisch te bewegen. Ik begrijp het ritme namelijk niet en zie zelfs kans om uit de maat mee te klappen. Ik verstar tot houten Klazien en wens me achter pilaren te kunnen verschansen.

In grote groepen ben ik ook niet op mijn best. Er zijn altijd een stel mensen die met forse stemmen debatteren over scheidsrechters bij de hockeyclub, die echt zó slecht zijn. Of over bakrecepten, compleet met de ingrediënten voor versierde muffins en ingewikkelde taartversierselen. Ik heb onlangs nog lang geluisterd naar het recept voor de échte pompoensoep. En nee, ik ga het niet maken, je moet er nl nogal wat voor in huis halen, behalve de pompoen. Dus die pompoen kan niet maar zo in het warme water worden geworpen. Het vruchtvlees moet er uitgehaald en om er nog enige smaak aan te krijgen vereist het recept een halve groenten- en specerijen voorraad.

Soms gaat een gesprek de mystieke kant op. En iedere keer probeer ik die scene te begrijpen. Want ik mis kennelijk een heleboel. Mantra’s herhalen op een bepaalde toon blijkt de mens veel te brengen. Of kunstzinnig bezig zijn, terwijl je gevoel aangeeft wat je handen gaan bewerken. Schilderen lijkt me dan wel weer aardig, maar wat? Figuratief valt af, dus wordt het een veeg hier en daar en dan moet ik dus wat ‘zien of voelen’.

Breien is ook in, maar wat brei je dan? Het tikken van de pennen vind ik wel heel knus en rustgevend, maar het gebreide moet toch iets opleveren? Tja, en daar zit ik dan in zo’n gesprek slechts aanwezig te zijn. Wel luister ik ademloos, dat dan weer wel.

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.