Home / archiefcentraal / uit hei en dennen eigen huis en tuin

uit hei en dennen eigen huis en tuin

Het valt mij op, dat we de laatste tijd bij iedereen vrijwel de zelfde huiskamer inrichtingen zien. En ja hoor, over het algemeen heel smaakvol met veel kijk op kleur. Ik moest er de eerste jaren even aan wennen. Weg is het rood leren bankstel met fraaie kersenhouten tafel en een dito eethoek en wat snuisterijen aan de wand. Ook de antieke kast, schilderijen, de Friese klok en perzen op de vloer moesten plaats maken.

Plaats maken voor??? Daar hoeft niemand meer over te tobben. Op alle tv-zenders zijn meerdere interieurprogramma’s die je kamer en keuken totaal strippen. Meestal weet je zelf van niks, anders is er voor de kijkers aan het eind niet het moment suprême. De kijker heeft de meeste lol, want waarmee komen de programma’s aan, in de kleuren grijs, wit, beige, bruin met daarin wat vale varianten?

Een grote grijswitte bank met ligmogelijkheden en kussentjes, woest en vanuit een flinke afstand daarop gesmeten. Een plaid achteloos over de leuning. De tafel is van steigerhout, waarop twee immense bloempotten met een klein sprietig plantje en twee sfeerlichtjes. De eettafel is een variant op de lage tafel met zes hoge stoelen, voorzien van een beige hoes. Op die tafel komt een bruin houten dienblad met de foto’s van alle gezinsleden en twee sfeerlichtjes. Aan de wanden bruin/grijs getinte foto’s op maat van de favoriete vakantiebestemmingen. En de nieuwste trend, je antieke kastje strippen en om turnen in steigerhoutkleur met wat plankjes her en der en dat aan de wand hangen. Op die plankjes plaats je bijvoorbeeld de oude dinky toys van papa en/of de keramiek kunst van mama.

De verwilderde tuin wordt intussen leeggehaald en voorzien van de laatste snufjes. Een buitenkeuken en overkapping tegen de schuur is een must. Wat steigerhouten tuinmeubels met hoge sfeerkaarsen op tafel. Grijswitte tegels drie plantenbakken met daartussen wat sfeerlichten en klaar is het team om de doodzenuwachtige bewoners door het niet meer zo eigen huis en tuin te leiden.

Geblinddoekt komt het gezin al schuifelend het huis binnen. Ze zijn “best wel zenuwachtig” zeggen ze. Dan komt HET moment, ze bekijken hun nieuwe inrichting. “Waar is het kastje van opoe gebleven?” roept iemand. Die heeft een andere bestemming gekregen. Kijk maar! Nee, niemand herkent de wandversiering. “Is het naar uw zin” kweelt tv dame. Uhhhhh “WE MOETEN ER NOG EVEN AAN WENNEN”……………..

Antoinette

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.