Home / archiefcentraal / sv nieuwleusen boekt zege op seh

sv nieuwleusen boekt zege op seh

De hoofdmacht van S.V. Nieuwleusen heeft haar thuiswedstrijd zaterdag tegen SEH met 2-0 gewonnen. In de eerste helft scoorde Bas Evenboer en Saake Malestein was in de tweede helft trefzeker. Door deze overwinning behoudt Nieuwleusen aansluiting met de subtop van de Derde Klasse C.

De thuisploeg startte voortvarend tegen Sportclub Excelsior Heerde. Met fris aanvallend voetbal werd de tegenstander onder druk gezet. Al in de eerste minuut kopte Erwin Goutbeek een cornerbal net over het doel van SEH. De beide vleugelspitsen, A1-speler Jurgen Visscher over rechts en Bas Evenboer over links snelden regelmatig langs hun tegenstanders.

Nieuwleusen beloonde zich zelf al in de 16e minuut, Rob Goutbeek gooide in naar Reinier Meijerink die een prachtige voorzet gaf, waardoor Bas Evenboer de keeper kon verrassen met een slimme kopbal: 1-0.

Ook daarna volgden er nog vele kansen voor de thuisclub, SEH bleef echter gevaarlijk op de counter. Jubilaris Rob Muller (300e competitiewedstrijd) kopte over en Ruben Brinkman schoot net naast. Daarna gooide SEH er een schepje bovenop. Mark de Weerd moest in de 40e minuut geblesserd het veld verlaten, hij werd vervangen door Jeroen Grasmeijer. Rechtsback Anne Jan Broek ging op het middenveld spelen en Jeroen Grasmeijer nam de rechtsbackpositie in. De slotfase van de eerste helft was voor SEH, maar doelman Timo Muller was op zijn hoede, zodat er met een 1-0 voorsprong gerust kon worden.

SEH kwam fanatiek uit de kleedkamer en zette S.V. Nieuwleusen met inzet en kracht onder druk. De ploeg uit Heerde kreeg enkele kansen, maar Timo Muller wist zijn doel schoon te houden. Ook S.V. Nieuwleusen bleef kansen krijgen, Bas Evenboer kopte een prachtige voorzet van Jurgen Visscher net over.

In de 68e minuut kwam A1 speler Saake Malestein in het veld voor Bas Evenboer. Hierna kreeg de thuisclub meer grip op het middenveld. Saake gaf zijn prima invalbeurt in de 71e minuut glans met een doelpunt. Hij zette zelf een aanval over rechts op, kreeg de bal terug van de eveneens prima spelende Reinier Meijerink en ronde koel af: 2-0.

Ook A1-speler Stan Scholten viel in de slotfase nog in voor Ruben Brinkman. S.V. Nieuwleusen kreeg via Jurgen Visscher en Saake Malestein nog enkele kansen op een beter resultaat, maar het bleef bij 2-0. Al met al een verdiende overwinning dankzij bij vlagen goed voetbal maar vooral grote inzet, veel loopvermogen en individuele klasse.

Zaterdag 5 december a.s. speelt S.V. Nieuwleusen uit tegen Hattem.

Lees ook

Resultaten Bos Bedden Loopgroep AG ’85

NIEUWLEUSEN – De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 namen de afgelopen week weer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.